Arvioi asuntosi Espoo

Arvioi asuntosi

Arvioi asuntosi Espoo – arvioiasuntosi.com – Tietoa palvelusta

Arvioi asuntosi (arvioiasuntosi.com) -verkkopalvelu on helppo ja nopea tapa selvittää oman asunnon myyntihinta. Saat ammattimaisen näkemyksen asuntosi myyntihinnasta sähköpostiisi toimitettuna muutamassa minuutissa. Palvelun käyttö ei maksa mitään muuta, kuin hetken ajastasi täyttää verkkosivun kaavake.

Arviointi tapahtuu nopeasti ja ammattimaisesti. Olemme kehittäneet tavan palvella käyttäjiä heidän ehkä elämänsä suurimmassa kaupassa.

Arvioiasuntosi.com -verkkopalvelussa on kyseessä pelkästään myyntiä tai ostoa varten pyydettävä hinta-arvio eikä kirjallisesta arviolausunnosta.

Arvioi asuntosi Espoo – arvioiasuntosi.com

Arvioiasuntosi.com palvelu kerää täyttämäsi tiedot ja vertaa kohdetta identtisten tai samankaltaisten kohteiden hiljattain markkinoilla toteutuneita velattomia kauppahintoja postinumeroalueella. Samanlaisuudella tarkoitetaan: sama käyttötarkoitus, sama ominaisuus, sama markkinatilanne, aikarajaus, sama sijainti perustuen markkina-alueen rajaukseen – sama kokoluokka. Palvelu soveltuu parhaiten asuinhuoneistojen ja asuinkiinteistöjen arviointiin, koska vertailuaineistoa on olemassa.

Kaikkia myyntiinhintaan vaikuttavia seikkoja ei kuitenkaan pystytä verkossa arvioimaan, kuten pohjaratkaisua, yhtiön ja/ tai kohteen kuntoa, yhtiön ja/ tai kohteen tehtyjä ja tulevia remontteja tai muita arvioon vaikuttavia tekijöitä. esim. naapurit tai kaavamuutokset voivat vaikuttaa myyntihintaan positiivisesti tai negatiivisesti.

Varmistamme aina arviointikäsittelyssä sen, että meiltä löytyy asiantuntemusta ja tietoa arvion tekemiseen. Arvioimme niin realistisesti ja ammattitaitoisesti kuin pystymme sekä käytämme alalla toimivia välittäjiä, joilla on vuosikymmenien kokemus apunamme.

Arvioi asuntosi Espoo – arvioiasuntosi.com

Miksi kannattaa arvioida asuntosi.

Arvioi asuntosi -palvelu on nopea ja helppo tapa selvittää asuntosi myyntihinta. Keräämme tiedot ja tilastot, joita vertailemme. Arvioi asuntosi -palvelu näet nopeasti vastaako asuntosi markkinahinta omaa näkemystäsi. Asunnon hinnoittelussa pitäisi pystyä miettimään hinta realistisesti ilman tunteita ja usein se on vaikein paikka myyjälle. Täytyy kuitenkin muistaa, että palvelumme ei osaa arvioida asunnon hintaan vaikuttavia asioita kuten nykyistä kuntoa, asunnon remonttitarpeita, asumiskuluja ja muita asuntokohtaisia hintaan vaikuttavia seikkoja.

Arvioi asuntosi Espoo – Kiinteistönvälittäjän valinta

Arvioi asuntosi -palvelu ei ole lupaus myyntihinnasta ja siksi kannattaakin ennen asunnon myyntiä neuvotella myös kiinteistönvälittäjien kanssa oikeasta hintatasosta ja palvelusta. Hyvä kiinteistönvälittäjä pystyy huomioimaan asuntosi eri piirteet hinnan asettamisessa oikeaksi.

Olemme huomanneet, että kiinteistönvälittäjissä on paljon eroja. Arvioi asuntosi -palvelu suosittelee kilpailuttamaan kiinteistönvälittäjiä, jotta löydät sen juuri sinulle sopivan ammattilaisen.

Arvioi asuntosi Espoo – Oikea hinta

Hinnoista käytetään seuraavia termejä:

 • myyntihintapyynnöllä tarkoitetaan kohteen hintapyyntöä, joka sisältää rahassa maksettavan kauppahinnan, mutta ei mahdollista kohteeseen kohdistuvaa lainaosuutta.
 • velattomalla hintapyynnöllä tarkoitetaan kohteen hintapyyntöä, joka sisältää sekä rahassa maksettavan kauppahinnan että mahdollisen kohteeseen kohdistuvan lainaosuuden.
 • kauppahinnalla tarkoitetaan toteutuvaa rahassa maksettavaa kauppahintaa, joka ei sisällä kohteeseen mahdollisesti kohdistuvaa lainaosuutta.
 • velattomalla kauppahinnalla tarkoitetaan toteutuvaa kokonaiskauppahintaa, joka sisältää sekä rahassa maksettavan kauppahinnan että kohteeseen mahdollisesti kohdistuvan lainaosuuden.

Kiinteistön ja vuokraoikeuden rakennuksineen osalta

 • myyntihintapyynnöllä tarkoitetaan kohteen hintapyyntöä.
 • kauppahinnalla tarkoitetaan toteutuvaa kauppahintaa.

Kaikki asunnon myynnissä alkaa oikeasta hinnasta: oikea hinta!

Ammattimainen hintanäkemys lisää mahdollisuuksiasi huomattavasti.

Vältä myyntihinnan asettaminen liian korkealle tai matalalle.

Liian korkea myyntihinta saattaa pelästyttää kiinnostuneita ostajia ja se saattaa lopulta pakottaa laskemaan asunnon hintaa, jotta se menisi nopeammin kaupaksi. Lisäksi se tekee nopeasti myyntiprosessista pitkän ja pitkävetisen. Toisaalta, jos hinnan asettaa jo aluksi liian alas, annat pois rahaa – joka on ärsyttävää varsinkin silloin, jos haluat saada pääomaa uuden asunnon ostoa varten.

Asunnon oikea hinta jo alusta alkaen. Tämä lisää mahdollisuuksia saada asunto myydyksi haluamaasi hintaan hyväksyttävän ajan sisällä.

Yleistietoa asunnon myyntiprosessin etenemisestä

Asunnon myyntiin liittyy monia huomioitavia asioita. Kohteen myyntiin tarvittavat dokumentit vaihtelevat sen mukaan onko kyseessä asunto-osake tai kiinteistö, onko myyjänä yksityinen henkilö, kuolinpesä tai yritys. Asunnon markkinointi vaikuttaa siihen, miten nopeasti ja mihin hintaan asunto myydään.

 1. Asunnon oikea markkinahinta – Mitä ostajat ovat valmiita maksamaan koettuun arvoon peilattuna.

Oleellisia kysymyksiä ovat: Onko uusi asunto jo hankittu? Pitääkö nykyinen asunto olla myyty, jotta voit tehdä kaupat uudesta asunnosta? Asunnon myynnin alkaessa määritellään omistajan toive asunnon vapautumisesta.

 1. Arvio myyntiajasta, asuntokauppojen ketjutus ja oman asunnon myyntiehdot.

Asuntojen myyntiaikaan vaikuttaa moni asia – mm. asunnon hinnoittelu, alue sekä asunnon kunto. Kiinteistönvälittäjien tekemissä kaupoissa keskimääräiset myyntiajat ovat tällä hetkellä kerrostaloasunnoissa 2 kk ja oma-kotitaloissa 4kk. Myyntiaikaan ja asunnon myytävyyteen vaikuttaa myös ostajien tilanne oman asunnon kohdalla – onko oma asunto jo myyty ja miten asuntokauppojen ketjutus hoidetaan luotettavasti.

 1. Kiinteistön kuntotarkastus ja muiden huomioitavien riskien kartoitus.

Omakotitaloa myytäessä ja ostettaessa suosittelemme käyttämään luotettavaa kuntotarkastajaa. Eri aikakausien riskirakenteista saa hyvin tietoa Ympäristöministeriön Hometalkoot-verkkosivulta.

 1. Myyntiesite.

Kiinteistönvälittäjän myydessä asuntoa vaaditaan aina myyntiesite, johon kootaan kaikki asunnon myyntiin liittyvät tiedot – osakenumerot/kiinteistötunnus, myyntihinta, tehdyt ja tulevat remontit, hoitokulut, kauppaan kuuluvat varusteet, vapautumisaika, asunto-osaketta rasittava lainaosuus ym. Asunnon markkinointia varten on hyvä ottaa laadukkaat valokuvat ammattilaisen toimesta. Ennen asunnon myynnin aloittamista, kiinteistönvälittäjä hyväksyttää esitteen aina asunnon myyjällä varmistaen myyjän antamien tietojen oikeellisuuden.

 1. Asunnon esittely (ensiesittely, yleisesittely ja yksityisnäytöt sopimuksen mukaan).

Asunnon ominaisuuksia esitellään esittelyissä – on sitten kyseessä julkinen yleisesittely tai asunnon yksityisesittely. Toimeksiantoa tehtäessä sovitaan kiinteistönvälittäjän kanssa yhteisistä toimintamalleista.

 1. Internet ja hakukonepalvelut.

Markkinointi kannattaa tehdä suosittujen palvelimien kautta. Suurin osa asunnon ostajista käyttää mm. oikotie-, etuovi- ja toti-verkkosivuja asuntoa etsiessä.

 1. Ostotarjousten saaminen ja sitovuus, tarjousneuvottelut sekä sanktiokäytännöt

Asuntoa myytäessä on oleellista huomioida saatujen tarjousten sitovuus sekä mahdolliset sanktiot, mikäli jompikumpi kaupan osapuoli vetäytyy kaupasta. Kaikki ostotarjoukset kannattaa olla kirjallisessa muodossa.

 1. Välittäjän vastuu

Kiinteistönvälittäjän käyttäminen tuo luotettavuutta asuntokauppaan. Välittäjällä on tiedonanto- ja selonottovelvollisuus. Hän asuntokaupan-ammattilaisena tutkii kauppaan liittyvät dokumentit ja tarkistaa niistä mahdolliset ristiriitaisuudet. Kiinteistönvälittäjä valvoo sekä asunnon myyjän, että ostajan etua asuntokaupassa.

Arvioi asuntosi Espoo –  Tarjous kauppa

Tarjouskauppa perustuu siihen, että asunnon hinta määräytyy kysynnän mukaan. Kaupankäynti on kaikille osapuolille avointa. Ostajana sinun ei tarvitse pohtia, tekikö joku toinen asunnosta suuremman tarjouksen, sillä tehdyt tarjoukset ovat julkisesti kaikkien nähtävillä.

Oletko myymässä asuntoa ja haluaisit tavoitella parasta mahdollista hintaa? Yksi varteenotettava vaihtoehto on tarjouskauppa.

Mikä on tarjouskauppa?

Tarjouskauppa perustuu siihen, että asunnon hinta määräytyy kysynnän mukaan. Kaupankäynti on kaikille osapuolille avointa. Ostajana sinun ei tarvitse pohtia, tekikö joku toinen asunnosta suuremman tarjouksen, sillä tehdyt tarjoukset ovat julkisesti kaikkien nähtävillä.

Myyjän kannalta suurin hyöty on, että lähtöhinta ja julkiset tarjoukset luovat tavallista enemmän kiinnostusta kohteen ympärille. Tarjouskaupassa ostajien kiinnostus määrittää asunnon hinnan oikealle tasolle ja usein myyntiaika lyhenee merkittävästi perinteiseen kauppatapaan verrattuna.

Tarjouskaupassa asunnon myyjä voi itse valita, minkä tarjouksen hyväksyy. Korkein tarjous ei siis automaattisesti ole voittava tarjous.

Myymme vuosittain yli satoja asuntoa tarjouskaupan avulla, ja ammattitaitoiset välittäjämme antavat sinulle tarkempaa tietoa tarjouskaupan mahdollisuuksista ja etenemisestä.

Tarjouskaupan hyödyt

Moni asunnon ostaja ja myyjä saattaa karttaa tarjouskauppana myytäviä kohteita – ihan suotta. Tarjouskauppa on sekä myyjän että ostajan näkökulmasta järkevä tapa tehdä asuntokauppaa.

Tarjouskauppa on avointa ja läpinäkyvää kaupankäyntiä

Sekä ostaja että myyjä tietävät, minkälaisia tarjouksia kohteesta on tullut. Tarjouskaupassa ostajalla on mahdollisuus tehdä juuri oikeanlainen tarjous, eikä hänen tarvitse arvuutella sopivaa hintaa. Tämä säästää aikaa ja vaivaa sekä asunnon myyjältä että ostajalta.

Lähtöhinta ja julkiset tarjoukset houkuttelevat ostajia

Alempi lähtöhinta ja julkisesti esillä olevat tarjoukset houkuttelevat kiinnostuneita ostajia. Siksi tarjouskauppakohteet ovat usein hyvin suosittuja, ja niiden ympärillä käy kova kuhina.

Tarjouskaupassa valta on myyjällä

Asunnon tarjouskauppa ei ole huutokauppa. Asunnon myyjän ei ole pakko hyväksyä korkeinta tarjousta, ja hän voi halutessaan jättää kohteen myymättä.