Ilmainen hinta-arvio

Ilmainen hinta-arvio

 

Ilmainen  hinta-arvio.

  Täytettyäsi kaavakkeen, määrittelemme antamiesi tietojen perusteella ja hyödynnämme asunnon hinnan arvioinnissa toteutuneisiin kauppahintoihin perustuvia tilastoja, jotka kertovat, paljonko samankokoisista ja -kaltaisista asunnoista on lähialueella maksettu.

  Hinta-arvio lähetetään antamaasi sähköpostiisi hetkessä.

KäyttöehdotIlmainen hinta-arvio verkossa on helppo ja nopea tapa selvittää oman asunnon myyntihinta.

Markkinatilanne on todennäköisesti muuttunut asunnon oston jälkeen. Ilmainen hinta-arvio verkossa on helppo tapa päivittää asuinalueen ja asunnon myyntihinta.

Kohteen sijainti:

ilmainen hinta-arvio - arvioiasuntosi.com 1.1

Mitä kauemmin omassa kodissa on asunut, niin sitä todennäköisemmin hinnassa on tapahtunut nousua tai laskua. Hinnan nousuun yleisesti vaikuttaa kohteen sijainti. Varsinkin pääkaupunkiseudulla hinnat ovat nousseet vuosien varrella tasaisen varmasti. Vaikka hinta- kuplista on puhuttu, jo vuosituhannen alusta asti. On asuntojen hinnat jatkaneet nousua.

Vuosi 2021 jää kuitenkin historiaan ennätysvilkkaana asuntokauppavuotena. Asuntokauppoja tehtiin yli 85 000 kauppaa. Mikä on yli 10 000 kauppaa enemmän kuin toiseksi vilkkaimpana vuonna 2020. Suurin kasvu kauppamäärissä tapahtui Lahdessa. Kauppoja tehtiin yli 23% enemmän kuin edeltävänä vuonna. Toiseksi eniten nousua tapahtui Kuopiossa, jossa kasvua oli 17%. Myös Espoossa, Vantaalla ja Oulussa kauppamäärät nousivat noin 15%. Kolmen Suomen suurimman kasvukeskuksen, Helsingin, Tampereen ja Turun, ytimissä kauppamäärien kasvu liikkui 5–10 % välillä.

Kohteen- ja Taloyhtiön kunto: 

ilmainen hinta-arvio - arvioiasuntosi.com 1.2

Asunnon hintaan vaikuttaa myös kohteen kunto. Tehdyt- ja tulevat remontit luonnollisesti vaikuttavat asunnon houkuttelevuuteen. Viime aikoina on ollut aistittavissa, että ostajat etsivät yhä parempikuntoisia asuntoja. Näin ollen uusien asuntojen ja omakotitalojen rakentaminen on ollut muodissa. Lisäksi käytettyjen asuntojen tulevilla suurilla remonttikustannuksilla on peloteltu mediassa.

Käytettyjen asuntojen kohdalla kannattaa tutustua tehtyihin remontteihin. Yleisesti voisi sanoa, että mitä pidempi remonttilista on, niin sitä heikompi taloyhtiö. Esimerkiksi 2000-luvulla rakennetussa taloyhtiössä voi olla pidempi tehtyjen remonttien lista, kun 1960- luvulla rakennetussa taloyhtiössä. Tässä tapauksessa on hyvä muistaa remonttien laatu ja onko remonttilistaan merkitty esim. jokainen lapun vaihto tai istutuksien huolto.

Asuntojen grynderit ja asuntosijoittajat pitävät tosin huonokuntoisista asunnoista huolta ja ostavat kiireesti heikkokuntoisia asuntoja.

Yksilölliset erot:

ilmainen hinta-arvio - arvioiasuntosi.com 1.3

Yksilöllisillä eroilla luonnollisesti on myös vaikutusta asunnon hintaan. Universaalit värivalinnat houkuttelevat suurempaa ostajakuntaa, kun taas erikoisilla ratkaisuilla voidaan saada markkinahintaa parempi kauppahinta. Erikoisilla valinnoilla on tosin suuri riski pitkittää myyntiä. Asunnon oston yhteydessä merkki- tuotteilla tai brändeillä ei ole ollut niin suurta vaikutusta toteutuvaan kauppahintaan, kun voisi luulla. Lähinnä kohteen yleisilmeellä on suurempi menestys kaupan syntymiseen, kun esimerkiksi laadukkailla kodinkoneilla tai keittiömerkillä.

Stailaus onkin nostanut päätä asunnon myynnin yhteydessä.

Kiitos, että valitsit ilmaisen hinta-arvion verkossa.