Markkinakatsaus Kallio, Alppila 11/21

Kallio, Alppila 00500, 00510

Alppilassa pääset nauttimaan vehreistä puistoista, kahviloista ja lähellä olevista palveluista. Alppilassa eri aikakausien tyylit korostuvat kerrostaloasunnoissa. Aina 1900-luvun alusta 2010-luvulla rakennettuihin kerrostaloasuntoihin.
Useita tehdasrakennuksia on vastikään saneerattu. mm. VR:n vanhat korjaamo- ja toimitilat muutettu hotelliksi. Alppilassa hyvät liikenneyhteydet, niin busseilla kuin raitiovaunuillakin. Alppilasta löytyy myös huvipuisto Linnanmäki.

Kallio on aiemmin tunnettu työväestön asuinalueena. 1960-luvulle asti kaupunginosan pienissä yksiöissä ja kaksioissa asui lapsiperheitä, jotka muuttivat tuolloin varallisuuden salliessa muualle. Nykyään Kallio on profiloitunut erityisesti opiskelijoiden, nuorten aikuisten ja taiteilijoiden kaupunginosaksi. Tämä on pienten asuntojen saatavuuden, hyvän viihdetarjonnan, keskeisen sijainnin ja hyvien julkisten kulkuyhteyksien ansiota. Kalliossa, jossa asukkaiden vaihtuvuus on kaupungin suurinta, keskimääräinen asumisaika on noin 3,5 vuotta ja vain 29,3 prosenttia asukkaista on syntyjään helsinkiläisiä. Asunnon Kalliosta hankkivat yleensä ensiasuntoa tarvitsevat opiskelijat tai työn perässä Helsinkiin muuttavat yksineläjät.

Alueen luvut 2019:

00500 asukasluku: 12 297
00500 asuntojen määrä: 9 659
00500 asuntojen keskipinta-ala: 39,4m2
00510 asukasluku: 9 814
00510 asuntojen määrä: 6 932
00510 asuntojen keskipinta-ala: 41,7m2

Markkinatilanne:
Kallion hinnat ovat olleet hurjassa nousussa viime vuosina. Vuonna 2019 keskineliöhinta Kalliossa oli 6 149€ ja vuonna 2020 keskineliöhinta oli 6 908€. Hinnat nousivat 2020 12,34%, verrattuna vuoteen 2019.
Kuluvan vuoden keskineliöhinta on tällä hetkellä noin 7190€. Verrattuna viime vuoteen, hinnat ovat nousseet kuluvana vuonna peräti 17,06%

Taantumaa kohti
Kalliossa on tällä hetkellä ns. ”ähky”.
Ostajia on yhtä paljon kuin vuosi sitten, mutta myytäviä kohteita on moninkertainen määrä. Ostajilla on nyt enemmän varaa valita. Luonnollisesti tämä vaikuttaa kauppahintaan.
Kallion alueella markkinat muuttunut, jonkun verran koronatilanteesta johtuen. Useat sijoittajat ovat laittaneet yksiöt ja kaksiot myyntiin. Myytäviä pieniä asuntoja on nyt tarjolla enemmän, kuin ostajia.

Vuosi 2020 keskineliöhinnat ja myyntiajat olivat (00500):

HuoneistotKeskineliöhinta €/m2Myyntiaika pvm
Yksiö7 51840
Kaksio6 30747
Kolmio5 70752
4huonetta ja yli5 92453

Vuosi 2020 keskineliöhinnat ja myyntiajat olivat (00510):

HuoneistotKeskineliöhinta €/m2Myyntiaika pvm
Yksiö7 77847
Kaksio6 40949
Kolmio6 11342
4huonetta ja yli7 35055

 

Lähde: arvioiasuntosi.com / KVKL Hintaseurantapalvelu / Tilastokeskus (avoin tieto) / Helsinki / Etuovi / wikipedia.

 

 

Tarkista asuntosi myyntihinta täyttämällä hinta-arvio verkossa -lomake.

Laskemme ja toimitamme maksuttoman hinta-arvion sähköpostiinne hetkessä.

 

  Hinta-arvio on maksuton.

  Täytettyäsi kaavakkeen, määrittelemme antamiesi tietojen perusteella ja hyödynnämme asunnon hinnan arvioinnissa toteutuneisiin kauppahintoihin perustuvia tilastoja, jotka kertovat, paljonko samankokoisista ja -kaltaisista asunnoista on lähialueella maksettu.

  Hinta-arvio lähetetään antamaasi sähköpostiisi hetkessä.

KäyttöehdotHinta-arvio verkossa on helppo ja nopea tapa selvittää oman asunnon myyntihinta.

Markkinatilanne on todennäköisesti muuttunut asunnon oston jälkeen. Ilmainen hinta-arvio verkossa on helppo tapa päivittää asuinalueen ja asunnon myyntihinta.

Kohteen sijainti:

Hinta-arvio verkossa- arvioiasuntosi.com 1.1

Mitä kauemmin omassa kodissa on asunut, niin sitä todennäköisemmin hinnassa on tapahtunut nousua tai laskua. Hinnan nousuun yleisesti vaikuttaa kohteen sijainti. Varsinkin pääkaupunkiseudulla hinnat ovat nousseet vuosien varrella tasaisen varmasti. Vaikka hinta- kuplista on puhuttu, jo vuosituhannen alusta asti. On asuntojen hinnat jatkaneet nousua.

Asuntokauppoja tehtiin koko Suomessa vuonna 2019 4,5 % enemmän kuin vuonna 2018. Pääkaupunkiseudulla kasvua oli 9,4 % ja pääkaupunkiseudun kehyskunnissa (Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Riihimäki, Sipoo, Tuusula, Vihti) 2,8 %. Muualla Suomessa (koko muu Suomi pois lukien pääkaupunkiseutu) kasvua oli 3,1 %. Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla sekä Lapissa kauppoja tehtiin reilu 4% enemmän.

Kohteen- ja Taloyhtiön kunto: 

Hinta-arvio verkossa- arvioiasuntosi.com 1.2

Asunnon hintaan vaikuttaa myös kohteen kunto. Tehdyt- ja tulevat remontit luonnollisesti vaikuttavat asunnon houkuttelevuuteen. Viime aikoina on ollut aistittavissa, että ostajat etsivät yhä parempikuntoisia asuntoja. Näin ollen uusien asuntojen ja omakotitalojen rakentaminen on ollut muodissa. Lisäksi käytettyjen asuntojen tulevilla suurilla remonttikustannuksilla on peloteltu mediassa.

Käytettyjen asuntojen kohdalla kannattaa tutustua tehtyihin remontteihin. Yleisesti voisi sanoa, että mitä pidempi remonttilista on, niin sitä heikompi taloyhtiö. Esimerkiksi 2000-luvulla rakennetussa taloyhtiössä voi olla pidempi tehtyjen remonttien lista, kun 1960- luvulla rakennetussa taloyhtiössä. Tässä tapauksessa on hyvä muistaa remonttien laatu ja onko remonttilistaan merkitty esim. jokainen lapun vaihto tai istutuksien huolto.

Asuntojen grynderit ja asuntosijoittajat pitävät tosin huonokuntoisista asunnoista huolta ja ostavat kiireesti heikkokuntoisia asuntoja.

Yksilölliset erot:

Hinta-arvio verkossa- arvioiasuntosi.com 1.3

Yksilöllisillä eroilla luonnollisesti on myös vaikutusta asunnon hintaan. Universaalit värivalinnat houkuttelevat suurempaa ostajakuntaa, kun taas erikoisilla ratkaisuilla voidaan saada markkinahintaa parempi kauppahinta. Erikoisilla valinnoilla on tosin suuri riski pitkittää myyntiä. Asunnon oston yhteydessä merkki- tuotteilla tai brändeillä ei ole ollut niin suurta vaikutusta toteutuvaan kauppahintaan, kun voisi luulla. Lähinnä kohteen yleisilmeellä on suurempi menestys kaupan syntymiseen, kun esimerkiksi laadukkailla kodinkoneilla tai keittiömerkillä.

Stailaus onkin nostanut päätä asunnon myynnin yhteydessä.

Kiitos, että valitsit ilmaisen hinta-arvion verkossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *