Markkinakatsaus Kivistö 9/2022

KIVISTÖ 01700, Vantaa

Kivistö on monipuolista aluetta asunnon-tarjonnan suhteen. Upeiden rivi- ja omakotitalojen lisäksi alueelle rakennetaan kerrostaloasuntoja. Alueen suosio on kasvamassa palvelujen laajentuessa.

Vantaan Kivistössä järjestettiin vuoden 2015 asuntomessut. Messuilla esiteltiin innovatiivisia asumisratkaisuja. Esillä oli paljon ekologisia ratkaisuja, kuten Euroopan suurin asuinpuukerrostalo, PuuMera. Messut olivat menestys ja keräsivät yli 130 000 kävijää. Messualue toimii nykyään 1000 ihmisen kotina.

Markkinatilanne:

Kivistössä hinnat ovat nousseet tasaisen varmasti. Kuluvan vuoden keskineliöhinta ja asuinala on tällä hetkellä käytetyissä asunnoissa 4 240,00 € / 56m2. Myyntiaika keskimäärin on tällä hetkellä noin 81pv.

Huoneiston yleiskunnolla on suuri merkitys kauppa-hintaan ja myyntiaikaan. Hinnassa on kymmenien tuhansien erot verraten hyvä- ja tyydyttäväkuntoisien asuntojen kauppahintoja.

Inflaatio, korot, korona ja Ukrainan sota

Kaikki herättävät ostajissa epävarmuutta. Tosin Suomessa uusi asunto ostetaan elämäntilanteesta riippuen, ei mitä maailmalla tapahtuu. Nämä asiat kuitenkin tekevät markkinoista tällä hetkellä arvaamattomat.

 

 

 

Lähde: arvioiasuntosi.com / KVKL Hintaseurantapalvelu / Tilastokeskus (avoin tieto) / Helsinki / Etuovi / wikipedia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *