Markkinakatsaus Tapiola 7/2022

Tapiola on Espoon kallein asuinalue keskimääräisen neliöhinnan perusteella. Eri asuntomyyntinettisivupalveluiden kautta Tapiolasta haetaan myytäviä asuntoja eniten Espoon alueelta.

Tapiolaan valmistui eniten asuntoja 1950- ja 1960-luvuilla. Alueen asunnot ovat enimmäkseen asuinkerrostaloja. Puistokaupunkina maineensa luoneesta Tapiolasta löytyy myös useita viheralueita, kuten Tapiolan keskuksesta pohjoiseen sijaitseva Silkkiniitty, laaja ruohokenttä, joka ulottuu Pohjois-Tapiolaan asti.

Markkinatilanne:

Tapiolassa hinnat ovat nousseet tasaisen varmasti. Kuluvan vuoden keskineliöhinta ja asuinala on tällä hetkellä käytetyissä asunnoissa 5962,00 € / 63m2. Myyntiaika keskimäärin on tällä hetkellä noin 65pv

Huoneiston yleiskunnolla on suuri merkitys kauppa-hintaan ja myyntiaikaan. Hinnassa on kymmenien tuhansien erot verraten hyvä- ja tyydyttäväkuntoisien asuntojen kauppahintoja. Hieman isompia asuntoja verratessa välttäväkuntoinen asunto voi olla jopa noin 100 000 € halvempi, kuin hyväkuntoinen asunto.

Inflaatio, korot, korona ja Ukrainan sota

Kaikki herättävät ostajissa epävarmuutta. Tosin Suomessa uusi asunto ostetaan elämäntilanteesta riippuen, ei mitä maailmalla tapahtuu. Nämä asiat kuitenkin tekevät markkinoista tällä hetkellä arvaamattomat.

 

 

 

Lähde: arvioiasuntosi.com / KVKL Hintaseurantapalvelu / Tilastokeskus (avoin tieto) / Helsinki / Etuovi / wikipedia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *