Oikea hinta

Kaikki alkaa oikeasta hinnasta

Ammattimainen hintanäkemys lisää mahdollisuuksiasi huomattavasti, määritä oikea hinta.

Vältä myyntihinnan asettaminen liian korkealle tai matalalle.

Liian korkea myyntihinta saattaa pelästyttää kiinnostuneita ostajia ja se saattaa lopulta pakottaa laskemaan asunnon hintaa, jotta se menisi nopeammin kaupaksi. Lisäksi se tekee nopeasti myyntiprosessista pitkän ja pitkäveteisen. Toisaalta, jos hinnan asettaa jo aluksi liian alas, annat pois rahaa – joka on ärsyttävää varsinkin silloin, jos haluat saada pääomaa uuden asunnon ostoa varten.

Asunnon hinta oikeaksi jo alusta alkaen. Tämä lisää mahdollisuuksiasi saada asunto myydyksi haluamaasi hintaan hyväksyttävän ajan sisällä. Oikea hinta on kaiken a ja o.

Kuinka saada asunnosta paras mahdollinen hinta?

Realistisen hintapyynnön vaikutus toteutuvaan kauppahintaan ja myyntiaikaan; asunnon hintapyynnöllä on iso merkitys sekä toteutuvaan asunnon myyntihintaan sekä myyntiaikaan. Kaaviossa on asia kuvattu tarkemmin.

1. Asunnon oikea markkinahinta – mitä ostajat ovat valmiita maksamaan koettuun arvoon peilattuna. 5. Hinnanalennukset ovat välttämättömiä, jotta saadaan taas ostajien huomio.
2. Asunnon omistajan toiveet korkeammasta myyntihinnasta – korkea hintapyynti. 6. Laskettu hinta vastaa lopullista asunnon myyntihintaa.
3. Markkinoiden kiinnostus on korkeimmillaan silloin, kun asunto tulee myyntiin ja kiinnostus heikkenee 2-4 viikon kuluttua. 7. Niin erikoiselta kuin se kuulostaakin, ylihinnoitelluilla asunnoilla on tapana, että ne myydään halvemmalla kuin silloin kun ne on hinnoiteltu lähemmäs oikeaa markkinahintaa – jolloin ne näyttävät houkuttelevammilta ostajille. Oikea hinta!
4. Kun kohde ”happanee” ostajien parissa, markkinapsykologia laskee asunnosta toteutuvaa myyntihintaa.

Oikea hinta - arvioiasuntosi.com | 2.0

Neutraali tapa arvioida asunto – Oikea hinta

Oman asunnon arvioimisessa on yleensä todella vaikeata olla neutraali ja arvioida asunto ilman tunnearvoa. Tunnearvo voi joskus sokaista omistajan täysin. On ymmärrettävää, kun omassa kodissa on asuttu vuosikymmeniä ja siihen aikaan mahtuu paljon kaikkea hyvää ja tosi hyvää. Voi olla, että ollaan rakennettu omakotitalo täysin itse tai asunto on remontoitu juuri itselle sopivaksi. On tullut perheenlisäystä ja nähty lapsien kasvavan sekä kaikki muutkin elämän suuret hetket koettu juuri siinä asunnossa.

Vaikka asuntokaupat tehdään suurella tunteella. Täytyy muistaa, että ostajalla ei tunnearvoa asuntoa tai taloa kohtaan ole vielä syntynyt. Ostaja ei siis maksa myyjien tunnearvosta senttiäkään.

Oikea markkinointitapa

Tehokkaalla markkinoinnilla varmistetaan, että asuntoa etsivät ja asunnosta kiinnostuneet saavat tiedon asunnon myynnistä. Näin varmistetaan se, että saadaan asunnosta oikean markkinahinnan ja jopa kilpailu kiinnostuneiden kesken. Laajalla näkyvyydellä varmistetaan siis asunnon myyjälle nopein myyntiaika ja paras mahdollinen hinta.

Välittäjä saattaa hinnoitella asuntosi aivan liian kalliiksi saadakseen toimeksiantosi. Suuret hintapyynnön pudotukset tekevät hallaa asuntosi myynnille ja paras myyntiaika menee ohi. Pahimmassa tapauksessa voi käydä niin, että asuntosi ei mene lainkaan kaupaksi ja joudut aloittamaan kaiken alusta toisen välittäjän kanssa. Saatuasi välittäjän hinta-arvion, pyydä nähtäväksesi tilastot toteutuneista myyntihinnoista ja ajankohtaisesta kilpailutilanteesta alueellasi. Vaadi uskottavat perustelut hinta-arviolle. Älä usko selkeästi liian suurta hinta-arviota, vaikka se hyvältä tuntuisikin. Oikeaan hintaan.

Oikeaksi asetettu pyyntihinta luo uskottavuutta ja varmuutta, ostajilla on myös mahdollista saada tietoon oikea hinta. Kun hinta on oikea, se on oikea. Hinta antaa siis hyvin paljon indikaatiota ostajalle, miten hyvin tunnetaan kyseisen alueen markkinatilanne.

Myyntiajan vaikutus toteutuvaan myyntihintaan

Asunnon hinnoittelu kannattaa asettaa mahdollisimman lähelle realistista toteutuvaa myyntihintaa. Liian epärealistisen kova hintapyyntö voi aiheuttaa sen, että asunnosta toteutuva myyntihinta on huomattavasti alhaisempi – ja myyntiaika pitenee. Kiinteistönvälittäjän käyttäminen asunnon myynnissä helpottaa realistisen hinnan asettamista ja välittäjä on apuna neuvottelemassa asunnosta paras mahdollinen hinta. Parhaan hinnan varmistamiseksi välillä on yhteistyökumppaneidemme palvelut arvokkaita – niin remontoinnissa, siivouksessa kuin stailauksessakin.

Kuvauksen merkitys myynnin onnistumisessa: Valmistautumisohje asunnon valokuvaukseen

Asunnon markkinoinnissa käytetyillä valokuvilla on suuri merkitys siinä, minkälaisen kuvan ostajat asunnosta saavat. Enemmässä määrin asiakkaat haluavat tutustua asuntoon jo ennakkoon ja he tulevat esittelyyn, mikäli asunto tosissaan kiinnostaa. Hyvät kuvat saavat potentiaaliset ostajat liikkeelle.

Omistajan läsnäolo näytöillä

Asunnon omistaja tietää asunnosta usein eniten. Ostajat kuitenkin vierastavat omistajan asunnon myyntiä itse – moni ostajaehdokas ei ole valmis tuolloin asunnosta tekemään tarjousta ja siten myöskään myynnistä ei saada täyttä potentiaalia. Välittäjän myydessä asuntoa, omistajan on hyvä pysyä esittelyistä poissa ja antaa välittäjän tehdä työnsä mahdollisimman tehokkaasti.

Oikea hinta on suurin summa, jonka asiakas on valmis maksamaan asunnosta.

Vaikka asuntokaupat tehdään suurella tunteella. Täytyy muistaa, että ostajalla ei tunnearvoa asuntoa tai taloa kohtaan ole vielä syntynyt. Ostaja ei siis maksa myyjien tunnearvosta senttiäkään. Loppujen lopuksi ostaja määrittelee oikean hinnan. Ostaja maksaa aina hyödystä, jonka asunto tuottaa hänelle. Eri ostajaehdokkaat voivat kuitenkin maksaa samasta kohteesta täysin eri hinnan ilman, että se olisi jotenkin väärin. Myyjän tehtävä ei ole tinkiä hinnasta oma-aloitteisesti. Oikea hinta selviää loppujen lopuksi vasta kaupanteon jälkeen.

Oikea hinta - arvioiasuntosi.com | 2.1
Oikea hinta – arvioiasuntosi.com
Hinnoista käytetään seuraavia termejä:
  • Myyntihintapyynnöllä tarkoitetaan kohteen hintapyyntöä, joka sisältää rahassa maksettavan kauppahinnan, mutta ei mahdollista kohteeseen kohdistuvaa lainaosuutta.
  • Velattomalla hintapyynnöllä tarkoitetaan kohteen hintapyyntöä, joka sisältää sekä rahassa maksettavan kauppahinnan että mahdollisen kohteeseen kohdistuvan lainaosuuden.
  • Kauppahinnalla tarkoitetaan toteutuvaa rahassa maksettavaa kauppahintaa, joka ei sisällä kohteeseen mahdollisesti kohdistuvaa lainaosuutta.
  • Velattomalla kauppahinnalla tarkoitetaan toteutuvaa kokonaiskauppahintaa, joka sisältää sekä rahassa maksettavan kauppahinnan että kohteeseen mahdollisesti kohdistuvan lainaosuuden.

Kiinteistön ja vuokraoikeuden rakennuksineen osalta

  • Myyntihintapyynnöllä tarkoitetaan kohteen hintapyyntöä.
  • Kauppahinnalla tarkoitetaan toteutuvaa kauppahintaa.