Arvioi asuntosi – arvioiasuntosi.com
Arvioi asuntosi on kotimainen verkkopalvelu, joka tarjoaa markkinoiden realistisimman verkossa toteutettavan hinta-arvion asunnollesi!
Täyttämällä lomakkeen saat hetkessä sähköpostiisi hinta-arvion asunnostasi.
Arvioi asuntosi -verkkopalvelu tarjoaa markkinatilannekatsauksia asuinalueeltasi. Markkinakatsaukset painottuvat pääkaupunkiseudulle, kuten Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle. Tarkempia kaupunginosakatsauksia löytyy myös sivuilta. Markkinakatsauksia pyritään päivittämään jatkuvasti. Katsauksien lähteinä käytetään kiinteistönvälitysalan johtavien yritysten näkemyksiä sekä KVKL hintaseurantapalvelua.
Arvioi asuntosi -verkkopalvelu pystyy tarjoamaan sinulle myös asuinalueeseesi erikoistuneen kiinteistönvälittäjän. Kiinteistönvälittäjien palvelut kannattaa ottaa käyttöön, kun asunnon myynti on ajankohtainen. On hyvä muistaa, että asunnon myyntiprosessin käynnistämisessä kannattaa olla ajoissa liikenteessä. Kiinteistönvälittäjä voi edistää etujasi ja olla ammattimainen kumppanisi asuntosi myynnissä. Hän käy kanssasi läpi kiinnostuneet osapuolet, hoitaa esittelyt ja neuvottelut puolestasi aktiivisesti. Kiinteistönvälittäjä auttaa sinua saamaan asunnostasi parhaan mahdollisen hinnan ja suojelua vastuuriskeiltä. Samalla hän hoitaa muodollisuudet, sopimusasiat, konsultaatiot sekä sujuvat kaupat. Kiinteistönvälittäjillä on käynyt pätevät koulutusohjelmat, ja syvällisen markkinanäkemyksen avulla sinua tuetaan asuntosi myynnissä parhaalla mahdollisella tavalla.
Arvioi asuntosi
-verkkopalvelu on helppo ja nopea tapa selvittää oman asunnon myyntihinta. Saat ammattimaisen näkemyksen asuntosi myyntihinnasta sähköpostiisi toimitettuna muutamassa minuutissa. Palvelun käyttö ei maksa muuta kuin hetken ajastasi täyttää verkkosivun lomake.
Arviointi tapahtuu nopeasti ja ammattimaisesti. Olemme kehittäneet tavan palvella käyttäjiä heidän ehkä elämänsä suurimmassa kaupassa.
Arvioi asuntosi -verkkopalvelussa on kyse pelkästään myyntiä tai ostoa varten pyydettävästä hinta-arviosta, ei kirjallisesta arviolausunnosta.
Arvioisuntosi.com -palvelu kerää täyttämäsi tiedot ja vertaa kohdetta identtisten tai samankaltaisten kohteiden hiljattain markkinoilla toteutuneisiin velattomiin kauppahintoihin postinumeroalueella. Samanlaisuudella tarkoitetaan: sama käyttötarkoitus, sama ominaisuus, sama markkinatilanne, aikarajaus, sama sijainti markkina-alueen rajauksen mukaan – sama kokoluokka. Palvelu soveltuu parhaiten asuinhuoneistojen ja asuinkiinteistöjen arviointiin, koska vertailuaineistoa on olemassa.
Kaikkia myyntihintaan vaikuttavia seikkoja ei kuitenkaan pystytä verkossa arvioimaan, kuten pohjaratkaisua, yhtiön ja/tai kohteen kuntoa, yhtiön ja/tai kohteen tehtyjä ja tulevia remontteja tai muita arvioon vaikuttavia tekijöitä. Esimerkiksi naapurit tai kaavamuutokset voivat vaikuttaa myyntihintaan positiivisesti tai negatiivisesti.
Varmistamme aina arviointikäsittelyssä sen, että meiltä löytyy asiantuntemusta ja tietoa arvion tekemiseen. Arvioimme niin realistisesti ja ammattitaitoisesti kuin pystymme sekä käytämme alalla toimivia välittäjiä, joilla on vuosikymmenien kokemus apunamme.
arvioiasuntosi.com
Miksi kannattaa arvioida asuntosi:
Arvioiasuntosi.com-verkkopalvelu on nopea ja helppo tapa selvittää asuntosi myyntihinta. Keräämme tiedot ja tilastot, joita vertailemme. Palvelumme avulla näet nopeasti, vastaako asuntosi markkinahinta omaa näkemystäsi. Asunnon hinnoittelussa tulisi miettiä hinta realistisesti ilman tunteita, mutta tämä voi olla myyjälle vaikeaa. On kuitenkin hyvä muistaa, että palvelumme ei voi arvioida asunnon hintaan vaikuttavia asioita, kuten nykyistä kuntoa, remonttitarpeita, asumiskuluja ja muita asuntokohtaisia tekijöitä.
Kiinteistönvälittäjän valinta:
Arvioiasuntosi.com-verkkopalvelu ei tarjoa sitovaa myyntihintaa, joten on suositeltavaa neuvotella myös kiinteistönvälittäjien kanssa oikeasta hintatasosta ja palveluista ennen asunnon myyntiä. Hyvä kiinteistönvälittäjä pystyy ottamaan huomioon asuntosi erityispiirteet ja asettamaan hinnan oikein.
Huomaamme, että kiinteistönvälittäjissä on paljon eroja. Suosittelemme kilpailuttamaan kiinteistönvälittäjiä, jotta löydät juuri sinulle sopivan ammattilaisen.
Arvioiasuntosi.com – Oikea hinta:
Hinnoista käytetään seuraavia termejä:
-
Myyntihintapyyntö: Kohteen hintapyyntö, joka sisältää rahassa maksettavan kauppahinnan mutta ei mahdollisia kohteeseen kohdistuvia lainaosuuksia.
-
Velaton hintapyyntö: Kohteen hintapyyntö, joka sisältää sekä rahassa maksettavan kauppahinnan että mahdolliset kohteeseen kohdistuvat lainaosuudet.
-
Kauppahinta: Toteutuva rahassa maksettava kauppahinta, joka ei sisällä kohteeseen mahdollisesti kohdistuvaa lainaosuutta.
-
Velaton kauppahinta: Toteutuva kokonaiskauppahinta, joka sisältää sekä rahassa maksettavan kauppahinnan että kohteeseen mahdollisesti kohdistuvan lainaosuuden.
Myyntihintapyynnöllä tarkoitetaan kohteen hintapyyntöä, kun taas kauppahinnalla tarkoitetaan toteutuvaa kauppahintaa.
Ammattimainen hintanäkemys lisää mahdollisuuksiasi huomattavasti:
Vältä myyntihinnan asettamista liian korkealle tai matalalle.
-
Liian korkea myyntihinta voi pelästyttää kiinnostuneita ostajia ja saattaa pakottaa sinut laskemaan hintaa myynnin nopeuttamiseksi. Tämä voi tehdä myyntiprosessista pitkän ja rasittavan.
-
Liian alhainen hinta taas saattaa johtaa siihen, että annat pois rahaa, mikä voi olla turhauttavaa, erityisesti jos haluat saada pääomaa uuden asunnon ostoa varten.
Oikea hinta alusta alkaen parantaa mahdollisuuksia saada asunto myydyksi haluamaasi hintaan hyväksyttävän ajan sisällä.
Yleistietoa asunnon myyntiprosessin etenemisestä:
Asunnon myyntiin liittyy monia huomioitavia asioita. Kohteen myyntiin tarvittavat dokumentit vaihtelevat sen mukaan, onko kyseessä asunto-osake vai kiinteistö, ja onko myyjänä yksityinen henkilö, kuolinpesä vai yritys. Asunnon markkinointi vaikuttaa siihen, miten nopeasti ja mihin hintaan asunto myydään.
Asunnon oikea markkinahinta määräytyy sen perusteella, mitä ostajat ovat valmiita maksamaan koettuun arvoon peilattuna.
Oleellisia kysymyksiä ovat:
- Onko uusi asunto jo hankittu?
- Pitääkö nykyinen asunto olla myyty, jotta voit tehdä kaupat uudesta asunnosta?
Asunnon myynnin alkaessa määritellään omistajan toive asunnon vapautumisesta.
Arvio myyntiajasta, asuntokauppojen ketjutus ja oman asunnon myyntiehdot:
Asuntojen myyntiaikaan vaikuttaa moni asia, kuten asunnon hinnoittelu, alue ja kunto. Kiinteistönvälittäjien tekemissä kaupoissa keskimääräiset myyntiajat ovat tällä hetkellä kerrostaloasunnoissa noin 2 kuukautta ja omakotitaloissa noin 4 kuukautta. Myyntiaikaan ja asunnon myytävyyteen vaikuttaa myös ostajien tilanne oman asunnon kohdalla – onko oma asunto jo myyty ja miten asuntokauppojen ketjutus hoidetaan luotettavasti.
Kiinteistön kuntotarkastus ja muiden riskien kartoitus:
Omakotitaloa myytäessä ja ostettaessa suosittelemme käyttämään luotettavaa kuntotarkastajaa. Eri aikakausien riskirakenteista saa hyvin tietoa Ympäristöministeriön Hometalkoot-verkkosivulta.
Myyntiesite
Kiinteistönvälittäjän myydessä asuntoa vaaditaan aina myyntiesite, johon kootaan kaikki asunnon myyntiin liittyvät tiedot, kuten osakenumerot/kiinteistötunnus, myyntihinta, tehdyt ja tulevat remontit, hoitokulut, kauppaan kuuluvat varusteet, vapautumisaika sekä asunto-osaketta rasittava lainaosuus. Asunnon markkinointia varten on suositeltavaa ottaa laadukkaat valokuvat ammattilaisen toimesta. Ennen asunnon myynnin aloittamista kiinteistönvälittäjä hyväksyttää esitteen aina asunnon myyjällä varmistaen myyjän antamien tietojen oikeellisuuden.
Asunnon esittely
Asunnon esittely voi sisältää ensiesittelyn, yleisesittelyn ja yksityisnäytöt sopimuksen mukaan. Asunnon ominaisuuksia esitellään esittelyissä, olivatpa ne julkisia yleisesittelyjä tai yksityisesittelyjä. Toimeksiannon aikana sovitaan kiinteistönvälittäjän kanssa yhteisistä toimintamalleista.
Internet ja hakukonepalvelut
Markkinointi kannattaa tehdä suosittujen palvelimien kautta. Suurin osa asunnon ostajista käyttää esimerkiksi Oikotie-, Etuovi- ja Koti-verkkosivuja asuntoa etsiessään.
Ostotarjousten saaminen ja sitovuus, tarjousneuvottelut sekä sanktiokäytännöt
Asuntoa myytäessä on tärkeää huomioida saatujen tarjousten sitovuus sekä mahdolliset sanktiot, jos jompikumpi kaupan osapuoli vetäytyy kaupasta. Kaikki ostotarjoukset kannattaa olla kirjallisessa muodossa.
Välittäjän vastuu
Kiinteistönvälittäjän käyttäminen tuo luotettavuutta asuntokauppaan. Välittäjällä on tiedonanto- ja selonottovelvollisuus. Hän, asuntokaupan ammattilaisena, tutkii kauppaan liittyvät dokumentit ja tarkistaa niistä mahdolliset ristiriitaisuudet. Kiinteistönvälittäjä valvoo sekä asunnon myyjän että ostajan etuja asuntokaupassa.
Tarjouskauppa
Tarjouskauppa perustuu siihen, että asunnon hinta määräytyy kysynnän mukaan. Kaupankäynti on kaikille osapuolille avointa, eikä ostajan tarvitse arvuutella, tekikö joku toinen asunnosta suuremman tarjouksen, sillä tehdyt tarjoukset ovat julkisesti kaikkien nähtävillä.
Mikä on tarjouskauppa?
Tarjouskauppa perustuu siihen, että asunnon hinta määräytyy kysynnän mukaan. Kaupankäynti on avointa, ja ostaja voi nähdä kaikki tarjoukset. Tämä läpinäkyvyys mahdollistaa ostajan tekemään juuri oikeanlaisen tarjouksen ilman arvailuja.
Myyjän kannalta suurin hyöty on, että lähtöhinta ja julkisesti esillä olevat tarjoukset luovat tavallista enemmän kiinnostusta kohteen ympärille. Tarjouskaupassa ostajien kiinnostus määrittää asunnon hinnan oikealle tasolle ja usein myyntiaika lyhenee merkittävästi perinteiseen kauppatapaan verrattuna.
Tarjouskaupassa asunnon myyjä voi itse valita, minkä tarjouksen hyväksyy. Korkein tarjous ei siis automaattisesti ole voittava tarjous.
Myymme vuosittain yli satoja asuntoa tarjouskaupan avulla, ja ammattitaitoiset välittäjämme antavat sinulle tarkempaa tietoa tarjouskaupan mahdollisuuksista ja etenemisestä.
Tarjouskaupan hyödyt
Moni asunnon ostaja ja myyjä saattaa karttaa tarjouskauppana myytäviä kohteita – ihan suotta. Tarjouskauppa on sekä myyjän että ostajan näkökulmasta järkevä tapa tehdä asuntokauppaa.
-
Avoimuus ja läpinäkyvyys: Tarjouskaupassa sekä ostaja että myyjä tietävät, minkälaisia tarjouksia kohteesta on tullut. Ostajalla on mahdollisuus tehdä juuri oikeanlainen tarjous ilman, että tarvitsee arvata sopivaa hintaa. Tämä säästää aikaa ja vaivaa molemmilta osapuolilta.
-
Houkuttelevat tarjoukset: Alempi lähtöhinta ja julkisesti esillä olevat tarjoukset houkuttelevat kiinnostuneita ostajia. Siksi tarjouskauppakohteet ovat usein hyvin suosittuja, ja niiden ympärillä käy kova kuhina.
-
Myyjän valta: Tarjouskaupassa myyjä voi itse valita, minkä tarjouksen hyväksyy. Korkein tarjous ei automaattisesti ole voittava tarjous, ja myyjä voi myös päättää olla hyväksymättä tarjouksia ja jättää kohteen myymättä.
Arvioi asuntosi
Markkinatilanne on todennäköisesti muuttunut asunnon oston jälkeen. Asunnon hinta-arvio verkossa on helppo tapa päivittää asuinalueen ja asunnon myyntihinta. Verkkopalvelut tarjoavat ajankohtaisia tietoja ja vertailuja, jotka auttavat ymmärtämään, miten markkinat ovat kehittyneet ja mikä on nykyinen hintataso alueella. Näin voit saada realistisen käsityksen asuntosi arvosta ja tehdä tarvittavat toimenpiteet sen myymiseksi oikealla hinnalla
Kohteen sijainti:
Päivitetty hinta-arvio voi myös auttaa sinua suunnittelemaan asuntosi myyntiprosessia tehokkaammin. Kun tiedät, mikä on realistinen hintataso nykyisissä markkinaolosuhteissa, voit säätää myyntistrategiaasi vastaavasti. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi markkinointitoimenpiteiden tarkistamista, esittelyjen aikatauluttamista tai jopa kiinteistönvälittäjän vaihtamista, jos tarpeen.
Verkkopalveluiden avulla saat arvion nopeasti ja vaivattomasti, joten voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä asuntosi myynnistä tai muista siihen liittyvistä toimenpiteistä. Muista kuitenkin, että verkossa saadut arvioinnit ovat suuntaa-antavia ja ne kannattaa täydentää ammattilaisen tekemällä arvionilla, joka ottaa huomioon kaikki asuntosi yksilölliset piirteet ja markkinatilanteen.
Pysy ajan tasalla markkinatilanteesta ja käytä hinta-arvioita hyödyksesi, jotta voit saavuttaa parhaat mahdolliset tulokset asuntokaupassasi.
Mitä kauemmin omassa kodissa on asunut, sitä todennäköisemmin hinnassa on tapahtunut nousua tai laskua. Hinnan nousuun vaikuttaa yleisesti kohteen sijainti. Erityisesti pääkaupunkiseudulla hinnat ovat nousseet vuosien varrella tasaisesti. Vaikka hinta-kuplista on puhuttu jo vuosituhannen alusta asti, asuntojen hinnat ovat kuitenkin jatkaneet nousua.
Asuntokauppoja tehtiin koko Suomessa vuonna 2021 yli 85 000, mikä on yli 10 000 kauppaa enemmän kuin toiseksi vilkkaimpana vuonna 2020. Suurin kasvu kauppamäärissä tapahtui Lahdessa, jossa kauppamäärät nousivat yli 23 % edeltävästä vuodesta. Toiseksi eniten nousua tapahtui Kuopiossa, jossa kasvua oli 17 %. Myös Espoossa, Vantaalla ja Oulussa kauppamäärät nousivat noin 15 %. Kolmen Suomen suurimman kasvukeskuksen, Helsingin, Tampereen ja Turun, ytimissä kauppamäärien kasvu jäi 5–10 %
Kohteen- ja Taloyhtiön kunto:
Asunnon hintaan vaikuttaa myös kohteen kunto. Tehdyt ja tulevat remontit vaikuttavat luonnollisesti asunnon houkuttelevuuteen. Viime aikoina on ollut havaittavissa, että ostajat etsivät yhä parempikuntoisia asuntoja. Näin ollen uusien asuntojen ja omakotitalojen rakentaminen on ollut suosittua. Lisäksi käytettyjen asuntojen suurilla tulevilla remonttikustannuksilla on peloteltu mediassa.
Käytettyjen asuntojen kohdalla kannattaa tutustua tehtyihin remontteihin. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että mitä pidempi remonttilista on, sitä heikompi taloyhtiö saattaa olla. Esimerkiksi 2000-luvulla rakennetussa taloyhtiössä voi olla pidempi lista tehtyjä remontteja kuin 1960-luvulla rakennetussa taloyhtiössä. Tässä tapauksessa on hyvä muistaa remonttien laatu ja se, onko remonttilistaan merkitty esimerkiksi jokainen lappujen vaihto tai istutusten huolto.
Asuntojen kehittäjät ja asuntosijoittajat pitävät huonokuntoisista asunnoista huolta ja ostavat kiireesti heikkokuntoisia kohteita.
Yksilölliset erot:
Yksilöllisillä eroilla on luonnollisesti myös vaikutusta asunnon hintaan. Universaalit värivalinnat houkuttelevat suurempaa ostajakuntaa, kun taas erikoisilla ratkaisuilla voidaan saada markkinahintaa parempi kauppahinta. Erikoisilla valinnoilla on kuitenkin suuri riski myyntiajan pitkittymisestä. Asunnon oston yhteydessä merkki-tuotteilla tai brändeillä ei ole ollut niin suurta vaikutusta toteutuvaan kauppahintaan kuin voisi kuvitella. Lähinnä kohteen yleisilmeellä on suurempi merkitys kaupan syntymiseen kuin esimerkiksi laadukkailla kodinkoneilla tai keittiömerkillä.
Stailaus onkin noussut tärkeään rooliin asunnon myynnin yhteydessä. Asunnon sisustaminen ja esittely ammattimaisesti voivat merkittävästi vaikuttaa ostajan päätökseen ja parantaa asunnon myyntihintaa.
Oikea hinta
Kaikki alkaa oikeasta hinnasta
Ammattimainen hintanäkemys lisää huomattavasti mahdollisuuksiasi saada oikea hinta. Määritä asunnon hinta oikein.
Vältä myyntihinnan asettamista liian korkealle tai matalalle.
Liian korkea myyntihinta voi pelästyttää kiinnostuneita ostajia ja pakottaa sinut lopulta laskemaan hintaa, jotta asunto menisi nopeammin kaupaksi. Tämä voi tehdä myyntiprosessista pitkäveteisen ja aikaa vievän. Toisaalta, jos hinnan asettaa aluksi liian alas, menetät rahaa – mikä on erityisen ärsyttävää, jos haluat käyttää pääomaa uuden asunnon ostoon.
Asunnon oikea hinta jo alusta alkaen lisää mahdollisuuksia saada asunto myydyksi haluamaasi hintaan kohtuullisessa ajassa. Oikea hinta on kaiken a ja o.
Kuinka saada asunnosta paras mahdollinen hinta?
Realistisen hintapyynnön vaikutus toteutuvaan kauppahintaan ja myyntiaikaan on merkittävä. Asunnon hintapyynnöllä on suuri merkitys sekä toteutuvaan myyntihintaan että myyntiaikaan. Kaaviossa asia on kuvattu tarkemmin.
1. Asunnon oikea markkinahinta – mitä ostajat ovat valmiita maksamaan koettuun arvoon peilattuna. | 5. Hinnanalennukset ovat välttämättömiä, jotta saadaan taas ostajien huomio. |
2. Asunnon omistajan toiveet korkeammasta myyntihinnasta – korkea hintapyynti. | 6. Laskettu hinta vastaa lopullista asunnon myyntihintaa. |
3. Markkinoiden kiinnostus on korkeimmillaan silloin, kun asunto tulee myyntiin ja kiinnostus heikkenee 2-4 viikon kuluttua. | 7. Niin erikoiselta kuin se kuulostaakin, ylihinnoitelluilla asunnoilla on tapana, että ne myydään halvemmalla kuin silloin kun ne on hinnoiteltu lähemmäs oikeaa markkinahintaa – jolloin ne näyttävät houkuttelevammilta ostajille. Oikea hinta! |
4. Kun kohde ”happanee” ostajien parissa, markkinapsykologia laskee asunnosta toteutuvaa myyntihintaa. |
Neutraali tapa arvioida asunto – Oikea hinta
Oman asunnon arvioimisessa on yleensä todella vaikeata olla neutraali ja arvioida asunto ilman tunnearvoa. Tunnearvo voi joskus sokaista omistajan täysin. On ymmärrettävää, kun omassa kodissa on asuttu vuosikymmeniä ja siihen aikaan mahtuu paljon kaikkea hyvää ja tosi hyvää. Voi olla, että ollaan rakennettu omakotitalo täysin itse tai asunto on remontoitu juuri itselle sopivaksi. On tullut perheenlisäystä ja nähty lapsien kasvavan sekä kaikki muutkin elämän suuret hetket koettu juuri siinä asunnossa.
Vaikka asuntokaupat tehdään suurella tunteella. Täytyy muistaa, että ostajalla ei tunnearvoa asuntoa tai taloa kohtaan ole vielä syntynyt. Ostaja ei siis maksa myyjien tunnearvosta senttiäkään.
Oikea markkinointitapa
Tehokkaalla markkinoinnilla varmistetaan, että asuntoa etsivät ja asunnosta kiinnostuneet saavat tiedon asunnon myynnistä. Näin varmistetaan se, että saadaan asunnosta oikean markkinahinnan ja jopa kilpailu kiinnostuneiden kesken. Laajalla näkyvyydellä varmistetaan siis asunnon myyjälle nopein myyntiaika ja paras mahdollinen hinta.
Välittäjä saattaa hinnoitella asuntosi aivan liian kalliiksi saadakseen toimeksiantosi. Suuret hintapyynnön pudotukset tekevät hallaa asuntosi myynnille ja paras myyntiaika menee ohi. Pahimmassa tapauksessa voi käydä niin, että asuntosi ei mene lainkaan kaupaksi ja joudut aloittamaan kaiken alusta toisen välittäjän kanssa. Saatuasi välittäjän hinta-arvion, pyydä nähtäväksesi tilastot toteutuneista myyntihinnoista ja ajankohtaisesta kilpailutilanteesta alueellasi. Vaadi uskottavat perustelut hinta-arviolle. Älä usko selkeästi liian suurta hinta-arviota, vaikka se hyvältä tuntuisikin. Oikeaan hintaan.
Oikeaksi asetettu pyyntihinta luo uskottavuutta ja varmuutta, ostajilla on myös mahdollista saada tietoon oikea hinta. Kun hinta on oikea, se on oikea. Hinta antaa siis hyvin paljon indikaatiota ostajalle, miten hyvin tunnetaan kyseisen alueen markkinatilanne.
Myyntiajan vaikutus toteutuvaan myyntihintaan
Asunnon hinnoittelu kannattaa asettaa mahdollisimman lähelle realistista toteutuvaa myyntihintaa. Liian epärealistisen kova hintapyyntö voi aiheuttaa sen, että asunnosta toteutuva myyntihinta on huomattavasti alhaisempi – ja myyntiaika pitenee. Kiinteistönvälittäjän käyttäminen asunnon myynnissä helpottaa realistisen hinnan asettamista ja välittäjä on apuna neuvottelemassa asunnosta paras mahdollinen hinta. Parhaan hinnan varmistamiseksi välillä on yhteistyökumppaneidemme palvelut arvokkaita – niin remontoinnissa, siivouksessa kuin stailauksessakin.
Kuvauksen merkitys myynnin onnistumisessa: Valmistautumisohje asunnon valokuvaukseen
Asunnon markkinoinnissa käytetyillä valokuvilla on suuri merkitys siinä, minkälaisen kuvan ostajat asunnosta saavat. Enemmässä määrin asiakkaat haluavat tutustua asuntoon jo ennakkoon ja he tulevat esittelyyn, mikäli asunto tosissaan kiinnostaa. Hyvät kuvat saavat potentiaaliset ostajat liikkeelle.
Omistajan läsnäolo näytöillä
Asunnon omistaja tietää asunnosta usein eniten. Ostajat kuitenkin vierastavat omistajan asunnon myyntiä itse – moni ostajaehdokas ei ole valmis tuolloin asunnosta tekemään tarjousta ja siten myöskään myynnistä ei saada täyttä potentiaalia. Välittäjän myydessä asuntoa, omistajan on hyvä pysyä esittelyistä poissa ja antaa välittäjän tehdä työnsä mahdollisimman tehokkaasti.
Oikea hinta on suurin summa, jonka asiakas on valmis maksamaan asunnosta.
Vaikka asuntokaupat tehdään suurella tunteella. Täytyy muistaa, että ostajalla ei tunnearvoa asuntoa tai taloa kohtaan ole vielä syntynyt. Ostaja ei siis maksa myyjien tunnearvosta senttiäkään. Loppujen lopuksi ostaja määrittelee oikean hinnan. Ostaja maksaa aina hyödystä, jonka asunto tuottaa hänelle. Eri ostajaehdokkaat voivat kuitenkin maksaa samasta kohteesta täysin eri hinnan ilman, että se olisi jotenkin väärin. Myyjän tehtävä ei ole tinkiä hinnasta oma-aloitteisesti. Oikea hinta selviää loppujen lopuksi vasta kaupanteon jälkeen.
Hinnoista käytetään seuraavia termejä:
- Myyntihintapyynnöllä tarkoitetaan kohteen hintapyyntöä, joka sisältää rahassa maksettavan kauppahinnan, mutta ei mahdollista kohteeseen kohdistuvaa lainaosuutta.
- Velattomalla hintapyynnöllä tarkoitetaan kohteen hintapyyntöä, joka sisältää sekä rahassa maksettavan kauppahinnan että mahdollisen kohteeseen kohdistuvan lainaosuuden.
- Kauppahinnalla tarkoitetaan toteutuvaa rahassa maksettavaa kauppahintaa, joka ei sisällä kohteeseen mahdollisesti kohdistuvaa lainaosuutta.
- Velattomalla kauppahinnalla tarkoitetaan toteutuvaa kokonaiskauppahintaa, joka sisältää sekä rahassa maksettavan kauppahinnan että kohteeseen mahdollisesti kohdistuvan lainaosuuden.
Kiinteistön ja vuokraoikeuden rakennuksineen osalta
- Myyntihintapyynnöllä tarkoitetaan kohteen hintapyyntöä.
- Kauppahinnalla tarkoitetaan toteutuvaa kauppahintaa.
Tietoa palvelusta arvioiasuntosi.com
Tietoa palvelusta arvioiasuntosi.com
Tietoa palvelusta Arvioi asuntosi (arvioiasuntosi.com) -verkkopalvelu on helppo ja nopea tapa selvittää oman asunnon myyntihinta. Saat ammattimaisen näkemyksen asuntosi myyntihinnasta sähköpostiisi toimitettuna muutamassa minuutissa. Palvelun käyttö ei maksa mitään muuta, kuin hetken ajastasi täyttää verkkosivun kaavake.
Arviointi tapahtuu nopeasti ja ammattimaisesti. Olemme kehittäneet tavan palvella käyttäjiä heidän ehkä elämänsä suurimmassa kaupassa.
Arvioiasuntosi.com -verkkopalvelussa on kyseessä pelkästään myyntiä tai ostoa varten pyydettävä hinta-arvio eikä kirjallisesta arviolausunnosta.
Tietoa palvelusta arvioiasuntosi.com
Arvioiasuntosi.com palvelu kerää täyttämäsi tiedot ja vertaa kohdetta identtisten tai samankaltaisten kohteiden hiljattain markkinoilla toteutuneita velattomia kauppahintoja postinumeroalueella. Samanlaisuudella tarkoitetaan: sama käyttötarkoitus, sama ominaisuus, sama markkinatilanne, aikarajaus, sama sijainti perustuen markkina-alueen rajaukseen – sama kokoluokka. Palvelu soveltuu parhaiten asuinhuoneistojen ja asuinkiinteistöjen arviointiin, koska vertailuaineistoa on olemassa.
Kaikkia myyntiinhintaan vaikuttavia seikkoja ei kuitenkaan pystytä verkossa arvioimaan, kuten pohjaratkaisua, yhtiön ja/ tai kohteen kuntoa, yhtiön ja/ tai kohteen tehtyjä ja tulevia remontteja tai muita arvioon vaikuttavia tekijöitä. esim. naapurit tai kaavamuutokset voivat vaikuttaa myyntihintaan positiivisesti tai negatiivisesti.
Varmistamme aina arviointikäsittelyssä sen, että meiltä löytyy asiantuntemusta ja tietoa arvion tekemiseen. Arvioimme niin realistisesti ja ammattitaitoisesti kuin pystymme sekä käytämme alalla toimivia välittäjiä, joilla on vuosikymmenien kokemus apunamme.
Miksi kannattaa arvioida asuntosi.
Arvioi asuntosi -palvelu on nopea ja helppo tapa selvittää asuntosi myyntihinta. Keräämme tiedot ja tilastot, joita vertailemme. Arvioi asuntosi -palvelu näet nopeasti vastaako asuntosi markkinahinta omaa näkemystäsi. Asunnon hinnoittelussa pitäisi pystyä miettimään hinta realistisesti ilman tunteita ja usein se on vaikein paikka myyjälle. Täytyy kuitenkin muistaa, että palvelumme ei osaa arvioida asunnon hintaan vaikuttavia asioita kuten nykyistä kuntoa, asunnon remonttitarpeita, asumiskuluja ja muita asuntokohtaisia hintaan vaikuttavia seikkoja.
Arvioi asuntosi -palvelu ei ole lupaus myyntihinnasta ja siksi kannattaakin ennen asunnon myyntiä neuvotella myös kiinteistönvälittäjien kanssa oikeasta hintatasosta ja palvelusta. Hyvä kiinteistönvälittäjä pystyy huomioimaan asuntosi eri piirteet hinnan asettamisessa oikeaksi.
Olemme huomanneet, että kiinteistönvälittäjissä on paljon eroja. Arvioi asuntosi -palvelu suosittelee kilpailuttamaan kiinteistönvälittäjiä, jotta löydät sen juuri sinulle sopivan ammattilaisen.
Markkinakatsaukset
Arvioiasuntosi.com -verkkopalvelu tarjoaa markkinatilannekatsauksia asuinalueeltasi. Markkinakatsaukset painottuvat pääkaupunkiseudulle Helsinki, Espoo, Vantaa. Tarkempia kaupunginosakatsauksia löytyy myös sivulta. Markkinakatsauksia pyritään päivittämään jatkuvasti. Katsauksien lähteinä käytetään kiinteistönvälitysalan johtavien yrityksien näkemyksiä sekä KVKL:n hintaseurantapalvelua.
Kiitos, että valitsit arvioiasuntosi.com.
Tontin hinta-arvio
Tonteilla on erittäin paljon kysyntää tällä hetkellä. Mikäli harkitset tontin tai sen osan myyntiä, kannattaa myyntiprosessi aloittaa tarkistamalla sen hinta arvioiasuntosi verkkopalvelun avulla. Tee tontin hinta-arvio.
Tontin arvoon vaikuttavat tekijät: Sijainti, rakennusoikeus, tontin koko, maaperä, kaavoitukset, alueen kehitys, palvelut, puusto, rakennukset, naapurit, alueen markkinat, rasitteet, rasitukset ja kiinnitykset.
Tonttia ei ole pakko myydä kokonaan. Maanomistaja voi myydä vain osan tontista. Usein tontin lohkominen voi tulla kannattavammaksi tavaksi myydä tontti. Maanomistaja voi esimerkiksi ison tontin jakaa niin, että jää asumaan jo tontilla olevaan omakotitaloon ja piha/ peltoalueen lohkoa omiksi tonteiksi. Lohkominen on suhteellisen helppo prosessi vaikka viekin usein aikaa useamman kuukauden.
Tontin sijainti
Sijainti on myös kiinteistön myynnissä kaikki kaikessa. Onko ostajalle alue tuttu? Minkälaiset liikenneyhteydet. Minkälaiset palvelut. Mitä alueelle on suunnitteilla, onko alue kehittymässä.
Tietysti suomalaisia kiinnostaa tontti enemmän, jos kiinteistö sijaitsee rannan äärellä. Toki kuivan maan tontitkin ovat romanttisia.
Tontin rakennusoikeus
Pääsääntöisesti rakennusoikeus on se mistä maksetaan. Kuinka paljon tontilla on rakennusoikeutta, onko tontin rakennusoikeutta jo käytetty. Ison tontin lohkomisessa tulee ottaa huomioon rakennusoikeudet ja kaavat. Kaavat yleensä vaikuttaa, minkä kokoiseksi tontti kannattaa lohkoa. Tai kannattaako tontille mieluummin tehdä hallinnanjakosopimus ja omistajat omistavat kukin oman määräosan. Yleensä pienemmille tehdään hallinnanjakosopimus, jotta kaikki rakennusoikeuden neliöt voidaan käyttää.
Tontin maaperä
Maaperä on yksi kalleimmista kustannuksista rakentaessa. Nykyään maaperätutkimus vaaditaankin rakennuslupaa myönnettäessä. Maaperän kustannukset vaihtelevat maalajista riippuen. Esim. savi- tai silttimaaperään yleensä suositellaan paaluttamista. Palauttamisessakin paalujen pituudella on suuri merkitys kustannuksiin. Kalliomaaperäkään ei ole ilmaista maatöiden osalta. Louhinnan kustannukset voivat nousta yllättävän suuriksi.
Ammattilaisillekin maatöiden arviointi on hankalaa. Maatyöt voivat yleensä maksaa 5 000€ – 100 000€. Joten hajonta on suuri. Yleensä ammattilaiset varaavat maatöihin noin 25 000€ – 35 000€.
Tontilla olevan puuston poisto tuo myös kustannuksia, vaikka usein puustoa kannattaa hyväksikäyttää. Esimerkiksi talousrakennuksen rakentamisessa tai vaikkapa takkapuiksi. Riippuen puustosta ja sen määrästä.
Tontin koko
Omakotitalon omistajalla voi olla suuri tontti, jonka osan myynnillä voi muuttaa maan rahaksi. Jos haluaa selvittää mahdollisuuksia tontin lohkomiselle, niin kannattaa tutustua alueen kaavoihin. Yleensä kaavaviranomainen tai alueen kiinteistönvälittäjästä on apua. Lohkominen alkaa tonttijaolla ja lohkomisella. Näin osasta kiinteistöä syntyy määräala.
Ostajaa kiinnostaa kuinka iso tontista tulee ja miten maata voi käyttää.
Tontin rakennukset
Tontin hinta-arvioon vaikuttaa myös tontin rakennukset. Tontilla voi olla purkukuntoinen rakennus, joka vaikuttaa alentavasti tontin hintaan. Niin kuin maatyöt, niin rakennuksen purkukustannukset vaihtelevat suuresti rakennuksen koosta ja materiaalista riippuen. Ammattilaiset varaavat yleensä purkukustannuksiin noin 20- 40 000€. Myös nykyiset asbestikartoitukset tulee teettää.
Tontin oikeudet, rasitukset ja rasitteet
Tontin hinta-arvio on tarkkaa työtä. Esimerkiksi tontilla voi olla oikeuksia alueella olevaan vesialueeseen. Näin tontin hinta nousee.
Rasitteilla tarkoitetaan, jos tontilla kulkee esimerkiksi naapurikiinteistön vesi- ja viemäriputket tai sähköjohdot.
Rasitukset ovat ns. kiinteistön osakekirjoja. Kiinteistöllä ei ole kuitenkaan ole osakekirjoja, eikä maata voi viedä pankkiin pantiksi. Kiinteistölle luodaan kiinnityksiä, joita vastaan pankki myöntää lainaa. Tontilla olevat kiinnitykset ovat hyvä asia, ettei niitä tarvitse itse hakea lisää. Nykyään panttikirjojen haku ei ole kallista.
Tonttisanastoa
Maakaari = Tontin ja muiden kiinteistöjen kauppaa säätelevä laki.
Lainhuuto = Tontin omistusoikeuden rekisteröiminen Maanmittauslaitoksen ylläpitämään lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin.
Hallinnanjakosopimus = Sopimus määräosin, esimerkiksi puoliksi, omistetun tontin hallinnasta ja käytöstä.
Rasitustodistus = Asiakirja, josta selviävät muun muassa tontin kiinnitykset eli se, jos sitä on käytetty velan vakuutena.
Kiinteistörekisteriote= Tontin pinta-ala, rasitteet ja oikeudet.
Kiinteistön karttatuloste= Koko kiinteistön alueen rajat.
Kaavamääräykset= Selviää alueen ja kiinteistöä koskevat rakennusmääräykset.
Rakennusjärjestys= Kaupungin maata ja rakentamista koskevat säännöt ja määräykset.
Kaupunkisuunnitelma= Kaupungin suunnitelmat yleisesti alueesta.