Arvioi asuntosi

Arvioi asuntosi – arvioiasuntosi.com

Arvioi asuntosi

Arvioi asuntosi on verkkopalvelu, joka antaa markkinoiden realistisimman verkossa toteutettavan hinta-arvion asunnollesi!

Täyttämällä lomakkeen, saat hetkessä sähköpostiisi hinta-arvion asunnostasi.

Arvioi asuntosi -verkkopalvelu tarjoaa markkinatilannekatsauksia asuinalueeltasi. Markkinakatsaukset painottuvat pääkaupunkiseudulle Helsinki, Espoo, Vantaa. Tarkempia kaupunginosakatsauksia löytyy myös sivulta.  Markkinakatsauksia pyritään päivittämään jatkuvasti. Katsauksien lähteinä käytetään kiinteistönvälitysalan johtavien yrityksien näkemyksiä sekä KVKL:n hintaseurantapalvelua.

Arvioi asuntosi -verkkopalvelu pystyy tarjoamaan sinulle myös asuinalueeseesi erikoistuneen kiinteistönvälittäjän. Kiinteistönvälittäjien palvelut kannattaa ottaa käyttöön, kun asunnon myynti on ajankohtainen. Hyvä muistaa, että asunnon myyntiprosessin käynnistämisessä kannattaa olla ajoissa liikenteessä. Kiinteistönvälittäjä pystyy edistämään sinun etujasi ja olla sinun ammattimainen kumppanisi asuntosi myynnissä. Sinun kanssa käydään läpi kiinnostuneet osapuolet, kiinteistönvälittäjä hoitaa esittelyt ja neuvottelut puolestasi aktiivisesti. Sinua autetaan saamaan asunnostasi parhaan mahdollisen hinnan ja sinua suojellaan vastuuriskeiltä. Samalla kiinteistönvälittäjä hoitaa muodollisuudet, sopimusasiat, konsultaatiot sekä sujuvat kaupat. Kiinteistönvälittäjillä on käynyt pätevät koulutusohjelmat ja syvällisen markkinanäkemyksen avulla sinua tuetaan asuntosi myynnissä parhaalla mahdollisella tavalla.

Arvioi asuntosi

-verkkopalvelu on helppo ja nopea tapa selvittää oman asunnon myyntihinta. Saat ammattimaisen näkemyksen asuntosi myyntihinnasta sähköpostiisi toimitettuna muutamassa minuutissa. Palvelun käyttö ei maksa mitään muuta, kuin hetken ajastasi täyttää verkkosivun kaavake.

Arviointi tapahtuu nopeasti ja ammattimaisesti. Olemme kehittäneet tavan palvella käyttäjiä heidän ehkä elämänsä suurimmassa kaupassa.

Arvioi asuntosi -verkkopalvelussa on kyseessä pelkästään myyntiä tai ostoa varten pyydettävä hinta-arvio eikä kirjallisesta arviolausunnosta.

Arvioiasuntosi.com palvelu kerää täyttämäsi tiedot ja vertaa kohdetta identtisten tai samankaltaisten kohteiden hiljattain markkinoilla toteutuneita velattomia kauppahintoja postinumeroalueella. Samanlaisuudella tarkoitetaan: sama käyttötarkoitus, sama ominaisuus, sama markkinatilanne, aikarajaus, sama sijainti perustuen markkina-alueen rajaukseen – sama kokoluokka. Palvelu soveltuu parhaiten asuinhuoneistojen ja asuinkiinteistöjen arviointiin, koska vertailuaineistoa on olemassa.

Kaikkia myyntiinhintaan vaikuttavia seikkoja ei kuitenkaan pystytä verkossa arvioimaan, kuten pohjaratkaisua, yhtiön ja/ tai kohteen kuntoa, yhtiön ja/ tai kohteen tehtyjä ja tulevia remontteja tai muita arvioon vaikuttavia tekijöitä. esim. naapurit tai kaavamuutokset voivat vaikuttaa myyntihintaan positiivisesti tai negatiivisesti.

Varmistamme aina arviointikäsittelyssä sen, että meiltä löytyy asiantuntemusta ja tietoa arvion tekemiseen. Arvioimme niin realistisesti ja ammattitaitoisesti kuin pystymme sekä käytämme alalla toimivia välittäjiä, joilla on vuosikymmenien kokemus apunamme.

arvioiasuntosi.com

arvioiasuntosi.com

Miksi kannattaa arvioida asuntosi:

Arvioiasuntosi.com verkkopalvelu on nopea ja helppo tapa selvittää asuntosi myyntihinta. Keräämme tiedot ja tilastot, joita vertailemme. Arvioasuntosi.com verkkopalvelulla näet nopeasti vastaako asuntosi markkinahinta omaa näkemystäsi. Asunnon hinnoittelussa pitäisi pystyä miettimään hinta realistisesti ilman tunteita ja usein se on vaikein paikka myyjälle. Täytyy kuitenkin muistaa, että palvelumme ei osaa arvioida asunnon hintaan vaikuttavia asioita kuten nykyistä kuntoa, asunnon remonttitarpeita, asumiskuluja ja muita asuntokohtaisia hintaan vaikuttavia seikkoja.

Kiinteistönvälittäjän valinta:

Arvioiasuntosi.com verkkopalvelu ei ole lupaus myyntihinnasta ja siksi kannattaakin ennen asunnon myyntiä neuvotella myös kiinteistönvälittäjien kanssa oikeasta hintatasosta ja palvelusta. Hyvä kiinteistönvälittäjä pystyy huomioimaan asuntosi eri piirteet hinnan asettamisessa oikeaksi.

Olemme huomanneet, että kiinteistönvälittäjissä on paljon eroja. Arvioiasuntosi.com verkkopalvelu suosittelee kilpailuttamaan kiinteistönvälittäjiä, jotta löydät sen juuri sinulle sopivan ammattilaisen.

arvioiasuntosi.com Oikea hinta:

Hinnoista käytetään seuraavia termejä:

Myyntihintapyynnöllä tarkoitetaan kohteen hintapyyntöä, joka sisältää rahassa maksettavan kauppahinnan, mutta ei mahdollista kohteeseen kohdistuvaa lainaosuutta.

Velattomalla hintapyynnöllä tarkoitetaan kohteen hintapyyntöä, joka sisältää sekä rahassa maksettavan kauppahinnan, että mahdollisen kohteeseen kohdistuvan lainaosuuden.

Kauppahinnalla tarkoitetaan toteutuvaa rahassa maksettavaa kauppahintaa, joka ei sisällä kohteeseen mahdollisesti kohdistuvaa lainaosuutta.

Velattomalla kauppahinnalla tarkoitetaan toteutuvaa kokonaiskauppahintaa, joka sisältää sekä rahassa maksettavan kauppahinnan, että kohteeseen mahdollisesti kohdistuvan lainaosuuden.

Kiinteistön ja vuokraoikeuden rakennuksineen osalta

Myyntihintapyynnöllä tarkoitetaan kohteen hintapyyntöä. Kauppahinnalla tarkoitetaan toteutuvaa kauppahintaa.

Ammattimainen hintanäkemys lisää mahdollisuuksiasi huomattavasti.

Vältä myyntihinnan asettaminen liian korkealle tai matalalle.

Liian korkea myyntihinta saattaa pelästyttää kiinnostuneita ostajia ja se saattaa lopulta pakottaa laskemaan asunnon hintaa, jotta se menisi nopeammin kaupaksi. Lisäksi se tekee nopeasti myyntiprosessista pitkän ja pitkävetisen. Toisaalta, jos hinnan asettaa jo aluksi liian alas, annat pois rahaa – joka on ärsyttävää varsinkin silloin, jos haluat saada pääomaa uuden asunnon ostoa varten.

Asunnon oikea hinta jo alusta alkaen. Tämä lisää mahdollisuuksia saada asunto myydyksi haluamaasi hintaan hyväksyttävän ajan sisällä.

Arvioi asuntosi Yleistietoa asunnon myyntiprosessin etenemisestä:

Asunnon myyntiin liittyy monia huomioitavia asioita. Kohteen myyntiin tarvittavat dokumentit vaihtelevat sen mukaan onko kyseessä asunto-osake tai kiinteistö, onko myyjänä yksityinen henkilö, kuolinpesä tai yritys. Asunnon markkinointi vaikuttaa siihen, miten nopeasti ja mihin hintaan asunto myydään.

Asunnon oikea markkinahinta – Mitä ostajat ovat valmiita maksamaan koettuun arvoon peilattuna.

Oleellisia kysymyksiä ovat: Onko uusi asunto jo hankittu? Pitääkö nykyinen asunto olla myyty, jotta voit tehdä kaupat uudesta asunnosta? Asunnon myynnin alkaessa määritellään omistajan toive asunnon vapautumisesta.

Arvio myyntiajasta, asuntokauppojen ketjutus ja oman asunnon myyntiehdot.

Asuntojen myyntiaikaan vaikuttaa moni asia – mm. asunnon hinnoittelu, alue sekä asunnon kunto. Kiinteistönvälittäjien tekemissä kaupoissa keskimääräiset myyntiajat ovat tällä hetkellä kerrostaloasunnoissa 2 kk ja omakotitaloissa 4kk. Myyntiaikaan ja asunnon myytävyyteen vaikuttaa myös ostajien tilanne oman asunnon kohdalla – onko oma asunto jo myyty ja miten asuntokauppojen ketjutus hoidetaan luotettavasti.

Kiinteistön kuntotarkastus ja muiden huomioitavien riskien kartoitus.

Omakotitaloa myytäessä ja ostettaessa suosittelemme käyttämään luotettavaa kuntotarkastajaa. Eri aikakausien riskirakenteista saa hyvin tietoa Ympäristöministeriön Hometalkoot-verkkosivulta.

Myyntiesite.

Kiinteistönvälittäjän myydessä asuntoa vaaditaan aina myyntiesite, johon kootaan kaikki asunnon myyntiin liittyvät tiedot – osakenumerot/kiinteistötunnus, myyntihinta, tehdyt ja tulevat remontit, hoitokulut, kauppaan kuuluvat varusteet, vapautumisaika, asunto-osaketta rasittava lainaosuus ym. Asunnon markkinointia varten on hyvä ottaa laadukkaat valokuvat ammattilaisen toimesta. Ennen asunnon myynnin aloittamista, kiinteistönvälittäjä hyväksyttää esitteen aina asunnon myyjällä varmistaen myyjän antamien tietojen oikeellisuuden.

Asunnon esittely (ensiesittely, yleisesittely ja yksityisnäytöt sopimuksen mukaan).

Asunnon ominaisuuksia esitellään esittelyissä – on sitten kyseessä julkinen yleisesittely tai asunnon yksityisesittely. Toimeksiantoa tehtäessä sovitaan kiinteistönvälittäjän kanssa yhteisistä toimintamalleista.

Internet ja hakukonepalvelut.

Markkinointi kannattaa tehdä suosittujen palvelimien kautta. Suurin osa asunnon ostajista käyttää mm. oikotie-, etuovi- ja koti-verkkosivuja asuntoa etsiessä.

Ostotarjousten saaminen ja sitovuus, tarjousneuvottelut sekä sanktiokäytännöt

Asuntoa myytäessä on oleellista huomioida saatujen tarjousten sitovuus sekä mahdolliset sanktiot, mikäli jompikumpi kaupan osapuoli vetäytyy kaupasta. Kaikki ostotarjoukset kannattaa olla kirjallisessa muodossa.

Välittäjän vastuu

Kiinteistönvälittäjän käyttäminen tuo luotettavuutta asuntokauppaan. Välittäjällä on tiedonanto- ja selonottovelvollisuus. Hän asuntokaupan-ammattilaisena tutkii kauppaan liittyvät dokumentit ja tarkistaa niistä mahdolliset ristiriitaisuudet. Kiinteistönvälittäjä valvoo sekä asunnon myyjän, että ostajan etua asuntokaupassa.

Tarjous kauppa

Tarjouskauppa perustuu siihen, että asunnon hinta määräytyy kysynnän mukaan. Kaupankäynti on kaikille osapuolille avointa. Ostajana sinun ei tarvitse pohtia, tekikö joku toinen asunnosta suuremman tarjouksen, sillä tehdyt tarjoukset ovat julkisesti kaikkien nähtävillä.

Oletko myymässä asuntoa ja haluaisit tavoitella parasta mahdollista hintaa? Yksi varteenotettava vaihtoehto on tarjouskauppa.

Mikä on tarjouskauppa?

Tarjouskauppa perustuu siihen, että asunnon hinta määräytyy kysynnän mukaan. Kaupankäynti on kaikille osapuolille avointa. Ostajana sinun ei tarvitse pohtia, tekikö joku toinen asunnosta suuremman tarjouksen, sillä tehdyt tarjoukset ovat julkisesti kaikkien nähtävillä.

Myyjän kannalta suurin hyöty on, että lähtöhinta ja julkiset tarjoukset luovat tavallista enemmän kiinnostusta kohteen ympärille. Tarjouskaupassa ostajien kiinnostus määrittää asunnon hinnan oikealle tasolle ja usein myyntiaika lyhenee merkittävästi perinteiseen kauppatapaan verrattuna.

Tarjouskaupassa asunnon myyjä voi itse valita, minkä tarjouksen hyväksyy. Korkein tarjous ei siis automaattisesti ole voittava tarjous.

Myymme vuosittain yli satoja asuntoa tarjouskaupan avulla, ja ammattitaitoiset välittäjämme antavat sinulle tarkempaa tietoa tarjouskaupan mahdollisuuksista ja etenemisestä.

Tarjouskaupan hyödyt

Moni asunnon ostaja ja myyjä saattaa karttaa tarjouskauppana myytäviä kohteita – ihan suotta. Tarjouskauppa on sekä myyjän että ostajan näkökulmasta järkevä tapa tehdä asuntokauppaa.

Tarjouskauppa on avointa ja läpinäkyvää kaupankäyntiä

Sekä ostaja että myyjä tietävät, minkälaisia tarjouksia kohteesta on tullut. Tarjouskaupassa ostajalla on mahdollisuus tehdä juuri oikeanlainen tarjous, eikä hänen tarvitse arvuutella sopivaa hintaa. Tämä säästää aikaa ja vaivaa sekä asunnon myyjältä että ostajalta.

Lähtöhinta ja julkiset tarjoukset houkuttelevat ostajia

Alempi lähtöhinta ja julkisesti esillä olevat tarjoukset houkuttelevat kiinnostuneita ostajia. Siksi tarjouskauppakohteet ovat usein hyvin suosittuja, ja niiden ympärillä käy kova kuhina.

Tarjouskaupassa valta on myyjällä

Asunnon tarjouskauppa ei ole huutokauppa. Asunnon myyjän ei ole pakko hyväksyä korkeinta tarjousta, ja hän voi halutessaan jättää kohteen myymättä.


Arvioi asuntosi

Markkinatilanne on todennäköisesti muuttunut asunnon oston jälkeen. Asunnon hinta-arvio verkossa on helppo tapa päivittää asuinalueen ja asunnon myyntihinta.

Kohteen sijainti:

Asunnon hinta-arvio verkossa - alueet 2.1

Mitä kauemmin omassa kodissa on asunut, niin sitä todennäköisemmin hinnassa on tapahtunut nousua tai laskua. Hinnan nousuun yleisesti vaikuttaa kohteen sijainti. Varsinkin pääkaupunkiseudulla hinnat ovat nousseet vuosien varrella tasaisen varmasti. Vaikka hinta- kuplista on puhuttu, jo vuosituhannen alusta asti. On asuntojen hinnat jatkaneet nousua.

Asuntokauppoja tehtiin koko Suomessa vuonna 2021 yli 85 000 kauppaa, mikä on yli 10 000 kauppaa enemmän kuin toiseksi vilkkaimpana vuonna 2020. Suurin kasvu kauppamäärissä tapahtui Lahdessa. Kauppoja tehtiin yli 23% enemmän kuin edeltävänä vuonna. Toiseksi eniten nousua tapahtui Kuopiossa, jossa kasvua oli 17%. Myös Espoossa, Vantaalla ja Oulussa kauppamäärät nousivat noin 15%. Kolmen Suomen suurimman kasvukeskuksen, Helsingin, Tampereen ja Turun, ytimissä kauppamäärien kasvu liikkui 5–10 % välillä.

Kohteen- ja Taloyhtiön kunto: 

Asunnon hinta-arvio verkossa 2.2Asunnon hinta-arvio verkossa 2.3

Asunnon hintaan vaikuttaa myös kohteen kunto. Tehdyt- ja tulevat remontit luonnollisesti vaikuttavat asunnon houkuttelevuuteen. Viime aikoina on ollut aistittavissa, että ostajat etsivät yhä parempikuntoisia asuntoja. Näin ollen uusien asuntojen ja omakotitalojen rakentaminen on ollut muodissa. Lisäksi käytettyjen asuntojen tulevilla suurilla remonttikustannuksilla on peloteltu mediassa.

Käytettyjen asuntojen kohdalla kannattaa tutustua tehtyihin remontteihin. Yleisesti voisi sanoa, että mitä pidempi remonttilista on, niin sitä heikompi taloyhtiö. Esimerkiksi 2000-luvulla rakennetussa taloyhtiössä voi olla pidempi tehtyjen remonttien lista, kun 1960- luvulla rakennetussa taloyhtiössä. Tässä tapauksessa on hyvä muistaa remonttien laatu ja onko remonttilistaan merkitty esim. jokainen lapun vaihto tai istutuksien huolto.

Asuntojen grynderit ja asuntosijoittajat pitävät tosin huonokuntoisista asunnoista huolta ja ostavat kiireesti heikkokuntoisia asuntoja.

Yksilölliset erot:

Asunnon hinta-arvio verkossa 2.4

Yksilöllisillä eroilla luonnollisesti on myös vaikutusta asunnon hintaan. Universaalit värivalinnat houkuttelevat suurempaa ostajakuntaa, kun taas erikoisilla ratkaisuilla voidaan saada markkinahintaa parempi kauppahinta. Erikoisilla valinnoilla on tosin suuri riski pitkittää myyntiä. Asunnon oston yhteydessä merkki- tuotteilla tai brändeillä ei ole ollut niin suurta vaikutusta toteutuvaan kauppahintaan, kun voisi luulla. Lähinnä kohteen yleisilmeellä on suurempi menestys kaupan syntymiseen, kun esimerkiksi laadukkailla kodinkoneilla tai keittiömerkillä.

Stailaus onkin nostanut päätä asunnon myynnin yhteydessä.


Oikea hinta

Kaikki alkaa oikeasta hinnasta

Ammattimainen hintanäkemys lisää mahdollisuuksiasi huomattavasti, määritä oikea hinta.

Vältä myyntihinnan asettaminen liian korkealle tai matalalle.

Liian korkea myyntihinta saattaa pelästyttää kiinnostuneita ostajia ja se saattaa lopulta pakottaa laskemaan asunnon hintaa, jotta se menisi nopeammin kaupaksi. Lisäksi se tekee nopeasti myyntiprosessista pitkän ja pitkäveteisen. Toisaalta, jos hinnan asettaa jo aluksi liian alas, annat pois rahaa – joka on ärsyttävää varsinkin silloin, jos haluat saada pääomaa uuden asunnon ostoa varten.

Asunnon hinta oikeaksi jo alusta alkaen. Tämä lisää mahdollisuuksiasi saada asunto myydyksi haluamaasi hintaan hyväksyttävän ajan sisällä. Oikea hinta on kaiken a ja o.

Kuinka saada asunnosta paras mahdollinen hinta?

Realistisen hintapyynnön vaikutus toteutuvaan kauppahintaan ja myyntiaikaan; asunnon hintapyynnöllä on iso merkitys sekä toteutuvaan asunnon myyntihintaan sekä myyntiaikaan. Kaaviossa on asia kuvattu tarkemmin.

1. Asunnon oikea markkinahinta – mitä ostajat ovat valmiita maksamaan koettuun arvoon peilattuna. 5. Hinnanalennukset ovat välttämättömiä, jotta saadaan taas ostajien huomio.
2. Asunnon omistajan toiveet korkeammasta myyntihinnasta – korkea hintapyynti. 6. Laskettu hinta vastaa lopullista asunnon myyntihintaa.
3. Markkinoiden kiinnostus on korkeimmillaan silloin, kun asunto tulee myyntiin ja kiinnostus heikkenee 2-4 viikon kuluttua. 7. Niin erikoiselta kuin se kuulostaakin, ylihinnoitelluilla asunnoilla on tapana, että ne myydään halvemmalla kuin silloin kun ne on hinnoiteltu lähemmäs oikeaa markkinahintaa – jolloin ne näyttävät houkuttelevammilta ostajille. Oikea hinta!
4. Kun kohde ”happanee” ostajien parissa, markkinapsykologia laskee asunnosta toteutuvaa myyntihintaa.

Arvioi asuntosi - arvioiasuntosi.com | 2.1

Neutraali tapa arvioida asunto – Oikea hinta

Oman asunnon arvioimisessa on yleensä todella vaikeata olla neutraali ja arvioida asunto ilman tunnearvoa. Tunnearvo voi joskus sokaista omistajan täysin. On ymmärrettävää, kun omassa kodissa on asuttu vuosikymmeniä ja siihen aikaan mahtuu paljon kaikkea hyvää ja tosi hyvää. Voi olla, että ollaan rakennettu omakotitalo täysin itse tai asunto on remontoitu juuri itselle sopivaksi. On tullut perheenlisäystä ja nähty lapsien kasvavan sekä kaikki muutkin elämän suuret hetket koettu juuri siinä asunnossa.

Vaikka asuntokaupat tehdään suurella tunteella. Täytyy muistaa, että ostajalla ei tunnearvoa asuntoa tai taloa kohtaan ole vielä syntynyt. Ostaja ei siis maksa myyjien tunnearvosta senttiäkään.

Oikea markkinointitapa

Tehokkaalla markkinoinnilla varmistetaan, että asuntoa etsivät ja asunnosta kiinnostuneet saavat tiedon asunnon myynnistä. Näin varmistetaan se, että saadaan asunnosta oikean markkinahinnan ja jopa kilpailu kiinnostuneiden kesken. Laajalla näkyvyydellä varmistetaan siis asunnon myyjälle nopein myyntiaika ja paras mahdollinen hinta.

Välittäjä saattaa hinnoitella asuntosi aivan liian kalliiksi saadakseen toimeksiantosi. Suuret hintapyynnön pudotukset tekevät hallaa asuntosi myynnille ja paras myyntiaika menee ohi. Pahimmassa tapauksessa voi käydä niin, että asuntosi ei mene lainkaan kaupaksi ja joudut aloittamaan kaiken alusta toisen välittäjän kanssa. Saatuasi välittäjän hinta-arvion, pyydä nähtäväksesi tilastot toteutuneista myyntihinnoista ja ajankohtaisesta kilpailutilanteesta alueellasi. Vaadi uskottavat perustelut hinta-arviolle. Älä usko selkeästi liian suurta hinta-arviota, vaikka se hyvältä tuntuisikin. Oikeaan hintaan.

Oikeaksi asetettu pyyntihinta luo uskottavuutta ja varmuutta, ostajilla on myös mahdollista saada tietoon oikea hinta. Kun hinta on oikea, se on oikea. Hinta antaa siis hyvin paljon indikaatiota ostajalle, miten hyvin tunnetaan kyseisen alueen markkinatilanne.

Myyntiajan vaikutus toteutuvaan myyntihintaan

Asunnon hinnoittelu kannattaa asettaa mahdollisimman lähelle realistista toteutuvaa myyntihintaa. Liian epärealistisen kova hintapyyntö voi aiheuttaa sen, että asunnosta toteutuva myyntihinta on huomattavasti alhaisempi – ja myyntiaika pitenee. Kiinteistönvälittäjän käyttäminen asunnon myynnissä helpottaa realistisen hinnan asettamista ja välittäjä on apuna neuvottelemassa asunnosta paras mahdollinen hinta. Parhaan hinnan varmistamiseksi välillä on yhteistyökumppaneidemme palvelut arvokkaita – niin remontoinnissa, siivouksessa kuin stailauksessakin.

Kuvauksen merkitys myynnin onnistumisessa: Valmistautumisohje asunnon valokuvaukseen

Asunnon markkinoinnissa käytetyillä valokuvilla on suuri merkitys siinä, minkälaisen kuvan ostajat asunnosta saavat. Enemmässä määrin asiakkaat haluavat tutustua asuntoon jo ennakkoon ja he tulevat esittelyyn, mikäli asunto tosissaan kiinnostaa. Hyvät kuvat saavat potentiaaliset ostajat liikkeelle.

Omistajan läsnäolo näytöillä

Asunnon omistaja tietää asunnosta usein eniten. Ostajat kuitenkin vierastavat omistajan asunnon myyntiä itse – moni ostajaehdokas ei ole valmis tuolloin asunnosta tekemään tarjousta ja siten myöskään myynnistä ei saada täyttä potentiaalia. Välittäjän myydessä asuntoa, omistajan on hyvä pysyä esittelyistä poissa ja antaa välittäjän tehdä työnsä mahdollisimman tehokkaasti.

Oikea hinta on suurin summa, jonka asiakas on valmis maksamaan asunnosta.

Vaikka asuntokaupat tehdään suurella tunteella. Täytyy muistaa, että ostajalla ei tunnearvoa asuntoa tai taloa kohtaan ole vielä syntynyt. Ostaja ei siis maksa myyjien tunnearvosta senttiäkään. Loppujen lopuksi ostaja määrittelee oikean hinnan. Ostaja maksaa aina hyödystä, jonka asunto tuottaa hänelle. Eri ostajaehdokkaat voivat kuitenkin maksaa samasta kohteesta täysin eri hinnan ilman, että se olisi jotenkin väärin. Myyjän tehtävä ei ole tinkiä hinnasta oma-aloitteisesti. Oikea hinta selviää loppujen lopuksi vasta kaupanteon jälkeen.

Arvioi asuntosi - arvioiasuntosi.com | 2.1

 

Oikea hinta – arvioiasuntosi.com
Hinnoista käytetään seuraavia termejä:
  • Myyntihintapyynnöllä tarkoitetaan kohteen hintapyyntöä, joka sisältää rahassa maksettavan kauppahinnan, mutta ei mahdollista kohteeseen kohdistuvaa lainaosuutta.
  • Velattomalla hintapyynnöllä tarkoitetaan kohteen hintapyyntöä, joka sisältää sekä rahassa maksettavan kauppahinnan että mahdollisen kohteeseen kohdistuvan lainaosuuden.
  • Kauppahinnalla tarkoitetaan toteutuvaa rahassa maksettavaa kauppahintaa, joka ei sisällä kohteeseen mahdollisesti kohdistuvaa lainaosuutta.
  • Velattomalla kauppahinnalla tarkoitetaan toteutuvaa kokonaiskauppahintaa, joka sisältää sekä rahassa maksettavan kauppahinnan että kohteeseen mahdollisesti kohdistuvan lainaosuuden.

Kiinteistön ja vuokraoikeuden rakennuksineen osalta

  • Myyntihintapyynnöllä tarkoitetaan kohteen hintapyyntöä.
  • Kauppahinnalla tarkoitetaan toteutuvaa kauppahintaa.

Tietoa palvelusta arvioiasuntosi.com

Tietoa palvelusta arvioiasuntosi.com

Arvioi asuntosi

Tietoa palvelusta Arvioi asuntosi (arvioiasuntosi.com) -verkkopalvelu on helppo ja nopea tapa selvittää oman asunnon myyntihinta. Saat ammattimaisen näkemyksen asuntosi myyntihinnasta sähköpostiisi toimitettuna muutamassa minuutissa. Palvelun käyttö ei maksa mitään muuta, kuin hetken ajastasi täyttää verkkosivun kaavake.

Arviointi tapahtuu nopeasti ja ammattimaisesti. Olemme kehittäneet tavan palvella käyttäjiä heidän ehkä elämänsä suurimmassa kaupassa.

Arvioiasuntosi.com -verkkopalvelussa on kyseessä pelkästään myyntiä tai ostoa varten pyydettävä hinta-arvio eikä kirjallisesta arviolausunnosta.

Tietoa palvelusta arvioiasuntosi.com

Arvioiasuntosi.com palvelu kerää täyttämäsi tiedot ja vertaa kohdetta identtisten tai samankaltaisten kohteiden hiljattain markkinoilla toteutuneita velattomia kauppahintoja postinumeroalueella. Samanlaisuudella tarkoitetaan: sama käyttötarkoitus, sama ominaisuus, sama markkinatilanne, aikarajaus, sama sijainti perustuen markkina-alueen rajaukseen – sama kokoluokka. Palvelu soveltuu parhaiten asuinhuoneistojen ja asuinkiinteistöjen arviointiin, koska vertailuaineistoa on olemassa.

Kaikkia myyntiinhintaan vaikuttavia seikkoja ei kuitenkaan pystytä verkossa arvioimaan, kuten pohjaratkaisua, yhtiön ja/ tai kohteen kuntoa, yhtiön ja/ tai kohteen tehtyjä ja tulevia remontteja tai muita arvioon vaikuttavia tekijöitä. esim. naapurit tai kaavamuutokset voivat vaikuttaa myyntihintaan positiivisesti tai negatiivisesti.

Varmistamme aina arviointikäsittelyssä sen, että meiltä löytyy asiantuntemusta ja tietoa arvion tekemiseen. Arvioimme niin realistisesti ja ammattitaitoisesti kuin pystymme sekä käytämme alalla toimivia välittäjiä, joilla on vuosikymmenien kokemus apunamme.

Miksi kannattaa arvioida asuntosi.

Arvioi asuntosi -palvelu on nopea ja helppo tapa selvittää asuntosi myyntihinta. Keräämme tiedot ja tilastot, joita vertailemme. Arvioi asuntosi -palvelu näet nopeasti vastaako asuntosi markkinahinta omaa näkemystäsi. Asunnon hinnoittelussa pitäisi pystyä miettimään hinta realistisesti ilman tunteita ja usein se on vaikein paikka myyjälle. Täytyy kuitenkin muistaa, että palvelumme ei osaa arvioida asunnon hintaan vaikuttavia asioita kuten nykyistä kuntoa, asunnon remonttitarpeita, asumiskuluja ja muita asuntokohtaisia hintaan vaikuttavia seikkoja.

Arvioi asuntosi -palvelu ei ole lupaus myyntihinnasta ja siksi kannattaakin ennen asunnon myyntiä neuvotella myös kiinteistönvälittäjien kanssa oikeasta hintatasosta ja palvelusta. Hyvä kiinteistönvälittäjä pystyy huomioimaan asuntosi eri piirteet hinnan asettamisessa oikeaksi.

Olemme huomanneet, että kiinteistönvälittäjissä on paljon eroja. Arvioi asuntosi -palvelu suosittelee kilpailuttamaan kiinteistönvälittäjiä, jotta löydät sen juuri sinulle sopivan ammattilaisen.

Markkinakatsaukset

arvioi asuntosi - arvioiasuntosi.com

Arvioiasuntosi.com -verkkopalvelu tarjoaa markkinatilannekatsauksia asuinalueeltasi. Markkinakatsaukset painottuvat pääkaupunkiseudulle Helsinki, Espoo, Vantaa. Tarkempia kaupunginosakatsauksia löytyy myös sivulta.  Markkinakatsauksia pyritään päivittämään jatkuvasti. Katsauksien lähteinä käytetään kiinteistönvälitysalan johtavien yrityksien näkemyksiä sekä KVKL:n hintaseurantapalvelua.

Kiitos, että valitsit arvioiasuntosi.com.

 


Tontin hinta-arvio

Tonteilla on erittäin paljon kysyntää tällä hetkellä. Mikäli harkitset tontin tai sen osan myyntiä, kannattaa myyntiprosessi aloittaa tarkistamalla sen hinta arvioiasuntosi verkkopalvelun avulla. Tee tontin hinta-arvio.

Tontin arvoon vaikuttavat tekijät: Sijainti, rakennusoikeus, tontin koko, maaperä, kaavoitukset, alueen kehitys, palvelut, puusto, rakennukset, naapurit, alueen markkinat, rasitteet, rasitukset ja kiinnitykset.

Tonttia ei ole pakko myydä kokonaan. Maanomistaja voi myydä vain osan tontista. Usein tontin lohkominen voi tulla kannattavammaksi tavaksi myydä tontti. Maanomistaja voi esimerkiksi ison tontin jakaa niin, että jää asumaan jo tontilla olevaan omakotitaloon ja piha/ peltoalueen lohkoa omiksi tonteiksi. Lohkominen on suhteellisen helppo prosessi vaikka viekin usein aikaa useamman kuukauden.

Tontin sijainti

Sijainti on myös kiinteistön myynnissä kaikki kaikessa. Onko ostajalle alue tuttu? Minkälaiset liikenneyhteydet. Minkälaiset palvelut. Mitä alueelle on suunnitteilla, onko alue kehittymässä.

Tietysti suomalaisia kiinnostaa tontti enemmän, jos kiinteistö sijaitsee rannan äärellä. Toki kuivan maan tontitkin ovat romanttisia.

Tontin rakennusoikeus

Pääsääntöisesti rakennusoikeus on se mistä maksetaan. Kuinka paljon tontilla on rakennusoikeutta, onko tontin rakennusoikeutta jo käytetty. Ison tontin lohkomisessa tulee ottaa huomioon rakennusoikeudet ja kaavat. Kaavat yleensä vaikuttaa, minkä kokoiseksi tontti kannattaa lohkoa. Tai kannattaako tontille mieluummin tehdä hallinnanjakosopimus ja omistajat omistavat kukin oman määräosan. Yleensä pienemmille tehdään hallinnanjakosopimus, jotta kaikki rakennusoikeuden neliöt voidaan käyttää.

Tontin maaperä

Maaperä on yksi kalleimmista kustannuksista rakentaessa. Nykyään maaperätutkimus vaaditaankin rakennuslupaa myönnettäessä. Maaperän kustannukset vaihtelevat maalajista riippuen. Esim. savi- tai silttimaaperään yleensä suositellaan paaluttamista. Palauttamisessakin paalujen pituudella on suuri merkitys kustannuksiin. Kalliomaaperäkään ei ole ilmaista maatöiden osalta. Louhinnan kustannukset voivat nousta yllättävän suuriksi.

Ammattilaisillekin maatöiden arviointi on hankalaa. Maatyöt voivat yleensä maksaa 5 000€ – 100 000€. Joten hajonta on suuri. Yleensä ammattilaiset varaavat maatöihin noin 25 000€ – 35 000€.

Tontilla olevan puuston poisto tuo myös kustannuksia, vaikka usein puustoa kannattaa hyväksikäyttää. Esimerkiksi talousrakennuksen rakentamisessa tai vaikkapa takkapuiksi. Riippuen puustosta ja sen määrästä.

Tontin koko

Omakotitalon omistajalla voi olla suuri tontti, jonka osan myynnillä voi muuttaa maan rahaksi. Jos haluaa selvittää mahdollisuuksia tontin lohkomiselle, niin kannattaa tutustua alueen kaavoihin. Yleensä kaavaviranomainen tai alueen kiinteistönvälittäjästä on apua. Lohkominen alkaa tonttijaolla ja lohkomisella. Näin osasta kiinteistöä syntyy määräala.

Ostajaa kiinnostaa kuinka iso tontista tulee ja miten maata voi käyttää.

Tontin rakennukset

Tontin hinta-arvioon vaikuttaa myös tontin rakennukset. Tontilla voi olla purkukuntoinen rakennus, joka vaikuttaa alentavasti tontin hintaan. Niin kuin maatyöt, niin rakennuksen purkukustannukset vaihtelevat suuresti rakennuksen koosta ja materiaalista riippuen. Ammattilaiset varaavat yleensä purkukustannuksiin noin 20- 40 000€. Myös nykyiset asbestikartoitukset tulee teettää.

Tontin oikeudet, rasitukset ja rasitteet

Tontin hinta-arvio on tarkkaa työtä. Esimerkiksi tontilla voi olla oikeuksia alueella olevaan vesialueeseen. Näin tontin hinta nousee.

Rasitteilla tarkoitetaan, jos tontilla kulkee esimerkiksi naapurikiinteistön vesi- ja viemäriputket tai sähköjohdot.

Rasitukset ovat ns. kiinteistön osakekirjoja. Kiinteistöllä ei ole kuitenkaan ole osakekirjoja, eikä maata voi viedä pankkiin pantiksi. Kiinteistölle luodaan kiinnityksiä, joita vastaan pankki myöntää lainaa. Tontilla olevat kiinnitykset ovat hyvä asia, ettei niitä tarvitse itse hakea lisää. Nykyään panttikirjojen haku ei ole kallista.

Tonttisanastoa

Maakaari = Tontin ja muiden kiinteistöjen kauppaa säätelevä laki.

Lainhuuto = Tontin omistusoikeuden rekisteröiminen Maanmittauslaitoksen ylläpitämään lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin.

Hallinnanjakosopimus = Sopimus määräosin, esimerkiksi puoliksi, omistetun tontin hallinnasta ja käytöstä.

Rasitustodistus = Asiakirja, josta selviävät muun muassa tontin kiinnitykset eli se, jos sitä on käytetty velan vakuutena.

Kiinteistörekisteriote= Tontin pinta-ala, rasitteet ja oikeudet.

Kiinteistön karttatuloste= Koko kiinteistön alueen rajat.

Kaavamääräykset= Selviää alueen ja kiinteistöä koskevat rakennusmääräykset.

Rakennusjärjestys= Kaupungin maata ja rakentamista koskevat säännöt ja määräykset.

Kaupunkisuunnitelma= Kaupungin suunnitelmat yleisesti alueesta.

Arvioi tontin hinta
Tontin hinta-arvio