Markkinakatsaus Tikkurila 9/20

Tikkurila 01300, 01301 Vantaa

Tikkurila on rakennettu melko väljästi ja sitä hallitsevat viheralueiden ympäröimät autotiet, joiden väliin on rakennettu matalia 2–4-kerroksisia taloja. Suurin osa rakennuskannasta on 1970-luvulta tai uudempaa.

Vantaan Tikkurila sijaitsee Hiekkaharjun, Viertolan ja Kuninkaalan kupeessa pääjunaradan varrella noin 16 km Helsingistä pohjoiseen. Uuden kehäradan myötä Tikkurilasta on erinomaiset kulkuyhteydet koko pääkaupunkiseudulle. Tikkurila on Vantaan hallinnollinen keskus sekä vilkas ja vetovoimainen asuinalue, joka on viime vuosina noussut yhä suositummaksi.

Tikkurilasta löytyvät kaikki asumismuodot ja kattavat palvelut.

Tikkurila on edelleen kehittyvä ja kasvava alue, joka tarjoaa puitteet jokaiseen elämäntilanteeseen. Tikkurila on edelleen väljästi rakennettu, mutta kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta. Tikkurilan myytävissä olevista asunnoista suurin osa on kerrostaloja.

Tikkurila tarjoaa asuinalueena monipuolisen asuinympäristön.

Vantaan sisäiset poikittaisyhteydet ovat parantuneet ja junayhteydet ovat korvanneet bussilinjoja. Liikenneyhteyksien ja palveluiden lisäksi Tikkurila tarjoaa myös hyvät ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet. Tikkurilan alueelta löytyy muun muassa urheilukeskus uima- ja jäähalleineen. Keravanjoen rannasta nauttivat kesäisin piknikväki ja muut luonnon ystävät. Tikkurilan Tiedekeskus Heureka kerää vuosittain merkittävän määrän vierailijoita.

Alueen 01300 luvut:

Asukasluku: 20 713

Asuntojen määrä: 12 323

Asuntojen keskipinta-ala: 64,0 m²

Markkinatilanne:

Asuntoja myynnissä alueella on tällä hetkellä 154 kappaletta (Päiväys: 4.9.2020).

Vuosi 2019 keskineliöhinnat ja myyntiajat olivat:

HuoneistotKeskineliöhinta €/m2Myyntiaika pvm
Yksiö5 96843
Kaksio4 09166
Kolmio3 63977
4huonetta ja yli3 261107

 

Lähde: arvioiasuntosi.com / KVKL Hintaseurantapalvelu / Tilastokeskus (avoin tieto) / Etuovi / wikipedia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *